.

STAP 1 - Maak een Shopify account aan

Beginnen met Shopify is niet moeilijk, je maakt hier zonder creditcard een gratis account aan voor 14 dagen. Zo kun je eenvoudig zelf ontdekken of Shopify wat voor jou is en wat de mogelijkheden zijn.

Shopify is één van de grootste en meet up-to-date e-commerce software. De mooiste en meest converterende webshops worden met dit platform gebouwd. Het is een geweldig fijn platform waarmee je binnen no time een professionele webshop neerzet compleet met de beste marketing snufjes die jou en je onderneming naar een hoger niveau helpen.

Maak een Shopify account aan

STAP 2 - Een Shopify thema kiezen

Het uiterlijk van je webshop wordt bepaald door de lay-out. De standaard lay-out (de schil, bij Shopify het 'thema' genoemd van je webshop) is Dawn. Eigenlijk best een prima begin, maar er zijn ruim 70 thema's waaruit je kunt kiezen, dus kijk zeker even rond. De 9 gratis thema's van Shopify, Supply, Debut en Minimal zijn compleet Nederlands vertaald, daar hoef je niets meer aan te doen wat dat betreft. Daarbij komt dat je voor een betaalde thema vaak éénmalig rond de $300 betaalt, wat in verhouding een héél reële prijs is, als je ziet hoe ontzettend uitgebreid thema's vaak zijn. Denk hierbij aan stijlvarianten, kleuren, lettertypen, Instagram feeds en heel veel mogelijkheden om het thema om te toveren naar jouw eigen branding.

Kies een thema

STAP 3 en 4 - Vertalen en meertalig maken

Stap 3 - Het Shopify thema vertalen

De basis van Shopify is Engelstalig. Ideaal als je een Engelstalige webshop wilt starten, maar wil je alles vertalen naar het Nederlands dan kan dat natuurlijk ook. Kies bij voorkeur een thema dat ook te vertalen is naar het Nederlands. Bij veel van de thema's is dat mogelijk, kijk goed in de beschrijving of vraag het de leverancier.

Stap 4 - Shopify meertalig maken

Tot voor kort had je een app nodig om je shop in meer talen aan te bieden. Maar na de lancering van Shopify Markets, heeft Shopify in 2022 Shopify Translate & Adapt geïntroduceerd. Hiermee kun je je shop nu gratis en automatisch vertalen naar twee talen.

Lees meer over Shopify Translate

Ons webinar 'Waarom en hoe verhuis je naar Shopify?' laat je zien hoe dit krachtige e-commerce platform je helpt om de verkoop te verhogen, administratie te vergemakkelijken en je merk te versterken. Of je nu een startende ondernemer bent of al een gevestigde webshop hebt, er is geen beter moment om de stap te zetten naar Shopify.

STAP 5 - Betaalmethoden koppelen

iDEAL staat in Nederland als online betaalmethode op nummer 1 en in België is dat BanContact (KBC en Belfius).

Shopify Payments
Shopify Payments is de eenvoudigste manier om online betalingen te accepteren. Je hoeft dan geen externe betaalprovider te koppelen, alles gaat binnen het Shopify-systeem. Met Shopify Payments worden automatisch alle belangrijke betaalmethoden, zoals iDEAL en creditcards, geaccepteerd. Voor Nederland en België is Shopify Payments nu beschikbaar. Voor overige betaalmethoden gebruik je Mollie.

NICE: Wordt er afgerekend via Shopify Payments dan betaal je daar géén fee over!

STAP 6 - Verzendkosten instellen en verzenddiensten koppelen

Verkoop je diensten, producten die door de brievenbus passen of producten die alleen met een pakketdienst kunnen worden verzonden? Ga dat even goed na voor jezelf, bepaal de verzendkosten en stel deze goed in. Je kunt ook een dienst koppelen als MyParcel of Sendcloud. De laatst genoemde heeft een gratis Shopify plugin en integreert PostNL en bpost, maar ook UPS en DHL. Net als Mollie is Sendcloud lekker compleet.

STAP 7 - Je algemene pagina's maken en schrijven

De pagina's die elke webshop nodig heeft vind je hieronder. In de SYSO tool Webshop blueprint behandelen we elk onderdeel en pagina uitgebreid. Denk alvast aan de essentiële, universele pagina's die jouw webshop beschrijven en ondersteunen. Waar moet je dan zoal aan denken?

Hoofdnavigatie: home, nieuw, sale (of outlet), shop, over ons, blog, contact

Footer: menu (herhaling van de hoofdnavigatie), klantenservice, algemene voorwaarden, privacy disclaimer, levertijd & verzendkosten, retouren, garanties & klachten, betaalmethoden

Voor al deze pagina's is tekst nodig, goed geschreven, die bij jouw merk en branding past én SEO-proof is.

Meer info over de Webshop blueprint

Het is een super up-to-date SaaS-systeem, dat je verzekert van de meest recente techniek in de markt.

Het is een veilig systeem met weinig 'down time'.

Shopify is ontzettend klantvriendelijk, zowel het systeem als de 24/7 support die je krijgt.

Shopify biedt heel veel apps (zowel gratis als betaald) die veel meerwaarde geven aan een succesvolle webshop.

Marketing is mooi geïntegreerd in het systeem, waardoor je next level kunt gaan met doelen, retargeting en klantenservice.

Naast e-commerce heeft het systeem ook een solide POS mogelijkheid (voor je offline verkoop).

Facebook én Instagram shopping zijn beiden binnen no time gefixt.

Vanuit design perspectief vinden wij dat er geen ander webshop-systeem is dat standaard zulke mooie templates heeft.

Stap 8 - Jouw Shopify shop vullen met producten

Of je nu 1 of 100 producten verkoopt, je moet ze invoeren.

Verhuis je vanuit een ander webwinkelsoftware naar Shopify? Dan is een migratie van je database vaak mogelijk (ook vanuit Mijnwebwinkel!). Migratie in dit geval betekent dat er online services zijn die jouw producten en vaak ook ordergeschiedenis en klantgegevens (veilig!) overzetten van het ene systeem naar het andere systeem. Heb je heel veel producten dan is dat heel handig! Heb je minder dan 150 producten dan is handmatig overzetten van producten vaak eerder aan te raden omdat je dan met een 'clean slate' begint en er geen vreemde codering e.d. meeverhuist.

STAP 9 - Doe altijd zelf een paar testbestellingen

Als je je Shopify webshop hebt gepubliceerd en deze toegankelijk is voor de rest van de wereld, doe dan (voordat je gaat promoten) eerst altijd zelf een bestelling.

Maak een testartikel aan van €1,- en/of een 100% kortingscode en doe een bestelling. Kijk even of het proces gladjes verloopt en of je de juiste e-mailmeldingen binnen krijgt.

Anderen laten testen op deze manier is ook een goed idee.

STAP 10 - Je shop is live, wat nu?

Ja, zo snel kan het gaan. Een webshop opzetten is nog nooit zo makkelijk geweest als nu. Voor bijna nop ben je live en ook je promotie kan slim, zonder al teveel kosten via social media en een gratis Mailerlite account. Staat je shop? Dan heb je nu twee keuzes: zelf aan de slag of met nog wat hulp jouw nieuwe onderneming wereldberoemd maken. En precies met die laatste keuze kunnen we jou helpen!

Met 20+ jaar ervaring op het gebied van branding, e-commerce en online marketing weten we precies wat er nu speelt en wat er komen gaat. Shopify kennen we door en door. We weten waar de kansen liggen, hoe je branding slim toepast en hebben altijd handige tips & tricks voor meer conversie.

Hoe kunnen we je helpen?

Mijn naam is Mariko Naber, ik ben branding en online marketing expert, met een grote liefde voor ecommerce en oprichter van SYSO. Samen met mijn partner Mark heb ik ontwerpbureau Loaded ink BNO en runde ik 10 jaar lang mijn eigen sieradenlabel en populaire webshop Applepiepieces (in 2017 verkocht).

In de afgelopen 20+ jaar ontdekten we strategieën en formules waarmee onze eigen ondernemingen en die van honderden anderen mega succesvol werden. Onze enorme schatkist aan kennis en ervaring, kritische kijk op begaande paden en BNO lidmaatschap maken van SYSO al sinds 2014 de ultieme go to voor Nederlandse en Belgische online ondernemers.

We begrijpen groot, klein, het vak, online ondernemen én jou. Wij, Mariko, Mark en team SYSO, helpen je graag aan een succesvolle onderneming die je trots maakt en die zorgt voor jouw vrijheid.

.
Silke Gertsen - Mt-sfeeridee.nl

Fijne persoonlijke adviezen

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

We hebben SYSO eerst onze branding laten restylen en een website update laten doen. Binnen vier jaar waren wij op ons vorige platform alweer uit ons jasje gegroeid en heeft Mariko ons ook geholpen met de bouw en verhuizing naar het nieuwe platform, Shopify. Beste keuze ooit, zonder Mariko en haar team hadden wij dit niet gekund! Persoonlijke begeleiding en interesse waren voor ons de absolute doorslaggevende factor om Mariko een tweede keer te berichten voor deze grote job.

Silke Gertsen - Mt-sfeeridee.nl

Suzanne Peters - Littlesuzies.nl

Zonder SYSO was ik zeker niet zo ver gekomen als nu

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Alles was naar wens omdat Mariko na de intake heel goed doorheeft hoe iemand in elkaar zit en wat daarbij past. Ik ben blij met het resultaat. Ook de overstap naar een duidelijkere niche was de beste keuze ooit. De webshop past perfect bij mij en verkoopt nu zóveel beter dan eerst. Op 2 december ging de nieuwe webshop live. 14 dagen later had Suzanne al meer dan 1/3 van de jaaromzet van het jaar ervoor en de cijfers stijgen nog steeds.

Suzanne Weltens - Littlesuzies.nl

Maaike Kamminga - Ietsmooisvoorjou.nl

Geen snelle, gladde praatjes maar structuur, rust en vertrouwen

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

De samenwerking met Mariko van Sell yor stuff online ervaar ik als heel prettig. Geen snelle, gladde praatjes maar structuur, rust en vertrouwen. Daarnaast af en toe een peptalk. Ze probeert eerst een goed beeld te krijgen van waar ik me prettig bij voel en daar sluit zij haar ideeën bij aan. Ze nam me stap voor stap mee in de ontwikkeling. Het eindresultaat is een webshop die bij mij past, goed voelt en prettig werkt. Dit alles zorgt ervoor dat ik SYSO zeker zal aanbevelen."

Maaike Kamminga - Ietsmooisvoorjou.nl

Voor de online ondernemer die haar of zijn onderneming een professionele, unieke en krachtige online presentatie gunt. Webshop-eigenaar, coach, dienstverlener, fotograaf, MKB of ZZP-er... het maakt niet uit wat je doet. Heb je een onderneming, dan heb je ook een goede webshop of website nodig om alles eruit te halen wat erin zit!

Door de juiste samenstelling van de werkwijze kunnen we hoogwaardig BNO kwaliteit bieden voor een aantrekkelijke prijs. Deze manier van werken heeft zich het afgelopen jaar absoluut bewezen door het groot aantal ondernemers die wij hebben kunnen helpen aan een gloednieuwe branding. Als je wensen verder gaan dan wat hier wordt aangeboden, neem dan contact op met Loaded ink BNO.

Veelgestelde vragen

Waar is de Shopify cursus gebleven?

Onze Shopify cursus is na dik 3 succesvolle jaren gearchiveerd. Wel kun je bij ons terecht voor Shopify webshop bouw en coaching op het gebied van online ondernemen en dus ook voor het succesvol maken van je webshop!

Mijn (oude) shop of site kan nog wel even zo toch, of niet?

Als je hierover twijfelt ben je meestal toe aan nieuw en fris.

Is een goede webshop of website écht zo belangrijk?

Een onderneming hebben zonder website is eenvoudigweg doodzonde. Een webshop zonder webshop bestaat niet. Een GOEDE webshop of website is volgens ons de enige optie. Wat heb je aan iets wat niet goed is en dus geen klanten trekt, geen succes geeft en geen omzet genereert? Zeg nou zelf, je bent toch veel meer waard dan dat!

Zal ik beginnen met een Etsy-shop?

Ja, dat kan. In sommige gevallen is dat zeker aan te raden, maar een Etsy-shop is geen website of webshop. Dus om er achter te komen wat bij jou past moet je eerst je doel bepalen. Dat kunnen we ook samen doen. Bovendien heeft ook een Etsy-shop marketing nodig, een plan om bekendheid, klanten en omzet te genereren.

Hoe lang duurt het?

Wanneer onze planning dat toelaat kan een nieuwe webshop of website binnen 4 weken gerealiseerd zijn.

Kan ik een nieuwe webshop combineren met een nieuw logo en branding?

Ja graag! Dit wordt vaak gedaan, kijk maar bij de Casestudies, en zo weet je zeker dat de complete branding in lijn is met elkaar.

Ik heb een neefje die…

Nee. Vraag maar gewoon een offerte aan.

.