Mariko Naber

Mark en Mariko Naber - SYSO - Loaded ink BNO

Mariko Naber

Ik ben Mariko Naber, brand strategy freak en 'sensor voor wat nodig is' voor online ondernemers die zonder onzin goed geld willen verdienen. Samen met mijn partner Mark heb ik ontwerpbureau Loaded ink BNO en runde ik 10 jaar lang mijn eigen sieradenlabel en populaire webshop Applepiepieces (in 2017 verkocht).

In de afgelopen 20+ jaar ontdekten we strategieën en formules waarmee onze ondernemingen mega succesvol werden. Onze enorme schatkist aan kennis en ervaring, gezonde haat-liefde-verhouding met social media, kritische kijk op begaande paden en BNO lidmaatschap maken van SYSO de ultieme go to voor Nederlandse en Belgische online ondernemers.

Heb ik het over ‘wij’ dan gaat het over Mark (die niet zo graag op de voorgrond is), mij en ons super fijne team van assistenten, creatieven, partners, programmeurs, adviseurs en andere handige masterminds. 🏄‍♀️ Onze hometown is Scheveningen.

werkt voor en samen met
Lid van de BNO
Google event spreker
Facebook event spreker
NTI opleider
KPN academy opleider
Shopify partner en expert Nederland
Hollandfit opleider
Frankwatching auteur

Knetterende luxe en migraine

Ondernemerschap is vrijheid

Knetterende luxe en migraine

We maken met ons gezin zo nu en dan een hele mooie reis, maar knetterende luxe is hier geen must. Wie het kleine niet eert…

Belangrijk is dat onze onderneming strak gepland en geregeld is en dat deze doordraait als wij er even niet (kunnen) zijn. Die vrijheid is voor mij niet alleen een nice to have, maar ook een must have.

Door de chronische migraine die ik de afgelopen 15 jaar heb, moet ik het doen met veel minder tijd. Die aandoening heb ik lang gezien als iets waar je het niet teveel over hebt. Een zwakte, waar je als mens minder van wordt. Daarom heb ik eerder migraine ook nooit ‘gebruikt’ in mijn communicatie.

Tot een paar jaar geleden, want hoe wij de dingen aanpakken hierdoor is ZO kenmerkend voor de effectieve manier waarop wij werken en voor de online tools die we ontwikkelen. Gebrek aan tijd is een super power geworden!

Lees hier het interview met mij in Hoofdzaken.

The good stuff & the bullsh*t

met SYSO geven we deze kennis graag aan jou door

The good stuff & the bullsh*t

Inmiddels ben ik nu retegoed in zoveel mogelijk bereiken met zo min mogelijk tijd. Ik onderscheid feilloos de good stuff from the bullsh*t.

Door te werken met die loeistrakke planning en handige zelfontwikkelde tools zijn we -zowel zakelijk als privé- alsnog waar we nu zijn. We kunnen gaan en staan waar we willen.

Dat voelt alsof je goud in handen hebt, alsof de code is gekraakt… en met SYSO geven we deze kennis graag aan jou door. Zodat ook jij zo slim mogelijk kunt ondernemen en van een vrij leven kunt genieten. Al onze tools vind je verzameld onder SYSO VIP. Met de meeste oplossingen kun je direct zelf aan de slag om je onderneming eenvoudig en snel een dikke boost te geven.

Meer weten?

Over hoe SYSO begon

Lang geleden...

Sinds ik mij kan herinneren verzin ik al oplossingen, teken of maak ik 'dingen'. Mede door mijn ouders en grootouders zat ondernemen er ook al vroeg in. In mijn kinderjaren heb ik vaak achter een kraampje gestaan met mijn maaksels. De drive en het vertrouwen dat alles maakbaar is, is altijd bij me gebleven.

Volgens mij kan iedereen een webshop of (online) onderneming beginnen. Het succesgeheim ligt in de combinatie van een steengoede planning, je onderscheiden en je eigen marketing-mix vinden - die leuk is, niet ingewikkeld én bij jou past!

Heb jij enig idee wat er bij jou mist in de combinatie en wat jouw grootste obstakel is om succesvoller te zijn met je onderneming? Ontdek hier wat jij nodig hebt.

Loaded ink BNO - branding agency

1997 - Loaded ink BNO

Loaded ink BNO werd opgericht in 1996 door Mark, een jaar later kwam ik erbij en sindsdien doen we alles samen. Marks' ontwerpstijl is abstract en typografisch, terwijl ik graag concepten bedenk. Die disciplines vullen elkaar heel goed aan. Een kleine greep uit onze projecten:

• div. campagnes en opzet van Unicef KidsUnited kinderclub
illustraties en tassenlijn meidenblad Fancy
• festival Pop Aan Zee i.o.v. Provincie Zeeland
• opzet van Creatieve Stad Den Haag
• Clearskin game Dr. Van der Hoog cosmetics
• website Koninklijke de Ruiter
• documentaire en boek Ziekenhuis Bronovo
• marketing en ontwerp Mercedes-Benz NL
• div. campagnes voor HTM personenvervoer
• div. campagnes voor Oxfam Novib 

Applepiepieces webshop succes

2007 - Applepiepieces

Loaded ink draaide rond 2007 goed, we werkten voor mooie klanten en hadden fijn personeel, maar na tien jaar voelde ik dat het tijd werd voor verandering. Weg van de drukte, de computers, met mijn handen wilde ik werken. Iets wat ik vroeger zo graag deed. En zo pakte ik een doos vol oude kralen van zolder en begon met maken van sieraden.
Op dat moment verzorgden we ook het management van Marijke Helwegen. In het kader van ‘niet lachen om Marijke, maar met Marijke', ontwierp ik een stripfiguur en T-shirts. We kwamen hiermee op tv bij o.a. Life & cooking en DWDD en de shirtjes vlogen als warme broodjes uit ons toen piepkleine webshopje. Om de boel een beetje te vullen, plaatste ik ook wat van mijn sieraden en noemden de shop ‘Applepiepussy’, naar de film From Dusk Till Dawn (1996). Later werd de naam 'Applepiepieces' - for obvious reasons... Meer hierover lees je in mijn boek

Mariko Naber en bestseller werkboek Sell your stuff online

2014 - Sell your stuff online

Augustus 2013, Applepiepieces bestond inmiddels vijf jaar. Ergens rond twee uur in een warme zomernacht, lag ik te piekeren over de vele vragen van andere vrouwen die ook een webshop wilde opzetten.

Elke stap, elke actie en elk cijfer over ons Applepiepieces-avontuur had ik tot dan toe nauwkeurig bijgehouden en ineens ging er een lichtje branden. Het moet een boek zijn!

Een uitgever was gelukkig al gauw gevonden en zes maanden later lag het eerste webshop werkboek van Nederland in alle boekhandels van Nederland en België. De vijfde druk heeft alweer duizenden webshop eigenaren geholpen.

SYSO is nu een onderneming waarmee ik andere online ondernemers verder kan helpen op weg naar hun succes. Want dat is precies de reden dat SYSO bestaat. Om succes te maken, te hebben en vooral: te delen!

Sell your stuff online live masterclass

Groeien als de brandweer

Na de lancering van het boek ging het zo snel, binnen zes jaar is SYSO uitgegroeid tot een stevig platform voor Nederlandse en Belgische ecommerce ondernemers. Die weten ons te vinden wanneer ze slim én met plezier willen groeien.

Naast onze tools en webinars heb ik in de afgelopen jaren ook veel offline gedaan. Zo ben ik in Londen uitgenodigd om te spreken op Shopify Pursuit, presenteerde ik verschillende malen op ShowUP, Facebook boost, Google Bloei en andere events. Daarnaast organiseerden we met SYSO tweemaal het uitverkochte Make it happen event in Crowne Plaza Den Haag. Check de events pagina maar eens.

Wil je voortaan niks meer missen? Sign up en je weet alles.

2020 - Happlify

Happlify is een hard groeiende, kwalitatieve shopping guide voor vrouwen (30+ jaar, Nederland en België) die een positieve en vertrouwde plek zoeken waar zij kennis kunnen maken met leuke, bijzondere en veilige webshops. Het content platform trekt dagelijks bezoekers door inspirerende artikelen over lifestyle, shoppen, leuke uitjes en recepten.

Een mooie plek voor Happlify proof webshops om op een positieve en persoonlijke manier zichtbaar te worden met een kwalitatieve webshop of merk.

Happlify proof is je shop als jouw dienst of product positief, uniek, verrassend, kwalitatief en/of duurzaam is. Deze richtlijnen zijn er om het aanbod op Happlify zo kwalitatief mogelijk te houden. Meld je hieronder aan en wordt snel zichtbaar bij een steeds groter wordend, positief publiek. Happlify.nl

Branding zit in ons DNA gebakken en is een key element voor het succes van jouw onderneming. We hebben inmiddels honderden ondernemers en organisaties voorzien van een uniek logo en bijpassende branding. Mogen we jou ook helpen?

De ontwikkeling van website of webshop. Een eigen professionele online plek geeft je rust, succes en omzet

Business coaching - Loop je vast of wil je gewoon sneller groeien? Doe wat velen al succesvol deden: 1-op-1 business coaching bij Mariko. Ploeteren en aanklooien is vanaf nu verleden tijd! Per maand nemen we max. 3 trajecten aan. 

SYSO VIP, met dit abonnement krijg je direct toegang tot alle SYSO tools, besloten hangout en begeleiding. Dit is dé short cut voor ambitieuze (webshop) ondernemers uit Nederland en België. Laat je webshop met plezier groeien.

Golden ticket, het complete pakket voor de vliegende (door)start van jouw onderneming. Voor jou: branding, webshop/site ontwikkeling, coaching en marketing made easy.

What's next?

Casestudies

Krijg hier een idee van ons werk. Want, of je nu een nieuwe branding of webshop zoekt, een beetje rondkijken kan geen kwaad.

Golden ticket

Wil je dat alles geregeld is? Ga dan voor het complete pakket voor de vliegende (door)start: branding, webshop of -site, coaching en marketing.

Mis nooit meer iets

Klaar om je onderneming te laten groeien? Schrijf je in, krijg waardevolle tips en mis hierdoor geen enkele kans op succes (NO spam).

Let's chat

Als je helemaal tot hier gekomen bent: cheers! Nu weet je echt bijna alles over ons. Heb je toch nog een vraag, neem dan contact op.