Casestudy: Ik miauw van jou branding

Casestudy: Ik miauw van jou branding

Eigenaresse Lieke heeft een groot hart voor katten en een scherp oog voor de mooiste krabmeubels, design huisjes, hipste voerbakjes en luxe speelgoed. Haar webshop staat er vol mee en ze timmert er al een flink aantal jaar mee aan de weg.

Na een aantal jaar besloot Lieke dat het tijd was voor een nieuwe look en zo kwam ze bij SYSO terecht met de vraag of wij haar onderneming wilden restylen. Zoiets hoef je ons natuurlijk geen twee keer te vragen en dus gingen we graag aan de slag.

Over Ik miauw van jou

Ik miauw van jou biedt een zorgvuldig gekozen selectie van unieke producten en accessoires voor katten van de mooiste designer merken uit landen van over de hele wereld. Bij deze shop kun je terecht voor lifestyle producten die naast fun voor je kat ook echt een aanvulling zijn op je interieur. Kat blij, jij blij!

Resultaat

Bij een branding project hebben we altijd eerst een gesprek, dan een online intake (vragenformulier) en vervolgens wordt er door ons een moodboard gemaakt. We bespreken dit moodboard met de klant, halen weg wat minder aanspreekt en voegen toe waar nodig. Uiteindelijk ontstaat dan een mooi visueel uitgangspunt en gaan we aan de slag. 

Het resultaat voor Ik miauw van jou is een vrolijke en heel herkenbare stijl die mooi aansluit op de designproducten en de humor van katten. Piepklein is het logo nog herkenbaar en leesbaar, en door de kleurvariaties kan Lieke de branding heel breed inzetten. Het is nu al heel leuk om te zien hoe dat gebeurt op Instagram bijvoorbeeld!

   
Lieke van Ik miauw van jou

We stelden Lieke van Ik miauw van jou een paar vragen

Waarom ben je Ik miauw van jou begonnen?

Na een aantal reorganisaties op mijn werk ontstond, naast ruimte en tijd, het idee om een webshop op te zetten, uiteraard wel in combinatie met mijn liefde voor katten. Met een gezin, drie eigen katten en met enige regelmaat ook logeerkittens vanuit het dierenasiel, blijft het een dagelijkse uitdaging om je huis naast netjes ook gezellig te houden. En met een behoorlijk eigen (harige) collectie aan mandjes, krabmeubels en kattenbakken die vaak toch niet helemaal mijn smaak waren, was het idee al snel geboren. Ik wilde mooie, hippe, design spullen die naast fun voor je kat ook een aanvulling zijn op je interieur. Een mooie gehaakte kattenmand die prachtig staat te shinen op je vensterbank, een mooie krabmeubel of een design kattenbak die je niet weg hoeft te moffelen in een hoekje. Ik word er blij van!

Wat vind jij het allerleukste product(categorie) uit het assortiment?

Best een lastige vraag, want ik koop eigenlijk alleen maar producten in waarvan ik zelf heel blij word! Merk Vivipet is wel een van mijn favoriete merken. Ze hebben een superleuke collectie drink- en voerbakken voor je kat, maar ook schaaltjes, bordjes en kopjes in dezelfde kattige stijl die het personeel van de kat ook prima kunnen gebruiken om een ontbijtje uit te eten of leuk op de salontafel te zetten. Allemaal in dezelfde mooie en zachte pastelkleuren.

Wat heeft je doen besluiten SYSO in de arm te nemen?

Ik heb in 2017 de digitale duren van mijn webshop geopend en was na vier jaar niet helemaal meer happy met de uitstraling van mijn webshop. De wauw-factor van de website was er voor mij een beetje af ondanks dat ik nog regelmatig hele leuke complimenten kreeg. Tijd voor iets nieuws dus! SYSO kende ik al jaren. Sterker nog, ik ben destijds begonnen met het uitdenken van mijn plannen en schrijven van mijn ondernemersplan met behulp van het boek van Mariko (#webshopbijbel). Daarnaast zag ik regelmatig enorm leuke voorbeelden van rebranding voorbij komen dus dat was eigenlijk gewoon als 1+1 voor mij.

Ben je blij en wat heb je als resultaat behaald met je nieuwe branding tot nu toe?

Ik had redelijk goed voor ogen wat ik mooi vond, alleen de vertaalslag naar het uiteindelijk resultaat heeft Mariko echt heel goed gemaakt. Ook het nieuwe logo (cute!) samen met de nieuwe pay off maken dat ik Ik miauw van jou ook echt een gezicht kan geven op bijvoorbeeld de sociale platforms. En ook nu stromen de complimenten binnen, superblij dus!

Zou je SYSO aanbevelen?

Jazeker, zowel voor de startende webshops als voor de shops die al even onderweg zijn. Mariko heeft alle skills die je als webshopeigenaar nodig hebt; de ervaring, de creativiteit, de know how. Daarnaast is ze een prettig persoon om mee samen te werken.

Ik miauw van jou brandboard

Dankjewel Lieke

We hebben met veel plezier aan jouw nieuwe logo en branding gewerkt, niet in de laatste plaats omdat we zelf grote poezenfans zijn ;-) Het was heel leuk om voor jouw webshop een heel eigen gezicht te creëren. Je hebt nu een herkenbare en meer persoonlijke stijl die past bij jouw mooie, unieke designproducten. We wensen je heel veel succes en plezier met Ik miauw van jou en we blijven natuurlijk volgen!

👉 Ben jij ook toe aan een mooie (re)branding?
👉 Liever (ook) een nieuwe webshop?