Casestudy: Kaia Natural Watercolor branding & webshop

Casestudy: Kaia Natural Watercolor branding & webshop

Kaia Natural Watercolor is een nieuwe, natuurlijke, veganistische (!), gifvrije aquarelverf die eigenaresse Kara de Rooij, zelf met liefde maakt. Kara is hiermee pionier en heeft een fantastisch, uniek product op de markt gezet!

Een tijd geleden alweer nam Kara contact met ons op. Ze had een heel duidelijk plan en wilde niet over één nacht ijs. We deden een voorstel voor een Branding pack gecombineerd met een Webshop pack en hielden af en aan contact. Kara schreef haar masterplan, ontwikkelde haar compleet vegan product en toen alle puzzelstukjes klaarlagen gingen wij aan de slag. Veronique Baur van Veerillustratie.nl zorg voor de prachtige aquarel bloemen die je in de complete huisstijl en verpakking terugziet.

Wie is Kaia Natural Watercolor?

Kara baalde van de synthetische verf die doorgaans wordt gebruikt bij aquarelleren. "Hoe mooi zou het zijn de milieuvervuilende, niet afbreekbare, verf te kunnen vervangen voor een duurzaam, vegan én professioneel alternatief.", op die vraag heeft zij met Kaia Natural Watercolor een antwoord gegeven. Natuurlijke pigmenten waarvan de oorsprong zelfs teruggaat naar de Maya cultuur 500 voor Christus. Inmiddels is de verf op de markt en verkrijgbaar via www.naturalwatercolor.com in 10 prachtige kleuren die je los kunt kopen én in een heel mooie complete set.

Resultaat

Het resultaat is een branding en webshop die naadloos aansluit bij de onderneming. De webshop is gemaakt met de Mijnwebwinkel software, is tweetalig en Kara kan er inmiddels zelf prima mee uit de voeten. We hebben haar tijdens het proces toegang gegeven tot de online masterclass Launch it zodat ze haar lancering goed kon voorbereiden. Inmiddels loopt de webshop en wordt er gewerkt aan de naamsbekendheid. 

We stelden Kara een paar vragen

Waarom ben je Kaia Natural Watercolor begonnen?
Ik schilder zelf al heel lang en dacht opeens: waarom let ik op natuurlijke voeding en cosmetica en dergelijke, maar schilderij ik met synthetische verf? Ik ging toen op zoek naar verf op natuurlijke basis, maar vond niet wat ik zocht. Ik ben toen veel onderzoek gaan doen naar pigmenten en heb zelf verf leren maken en verfrecepten ontwikkeld.

Wat vind jij het allerleukste product uit je shop?
Ik zou niet kunnen kiezen tussen de kleuren, omdat elke kleur en elk pigment zijn eigen verhaal heeft. Maar het meest trots ben ik natuurlijk op de complete set!

Wil jij ook een nieuwe (re)branding? Kijk dan eens HIER 
Aan de slag met content marketing? KLIK HIER


Wat heeft je doen besluiten jouw branding en webshop door Sell your stuff online te laten maken?
Ik wilde mijn branding en webshop uit besteden, liefst bij één partij, zodat ik mijn aandacht kon houden wij bij het perfectioneren van mijn product. Ik vond het een fijn idee dat Mariko zelf weet hoe het is om een webshop te runnen en veel verstand heeft van hoe je de conversie van een shop zo hoog mogelijk maakt.

Mogen we van je weten wat je toekomstplannen zijn?
Ik wil graag mijn kleurenpalet verder uitbreiden, want er zijn nog veel meer mooie en bijzondere pigmenten, waaronder ook echte edelsteenpigmenten. Ook wil ik een mooi filmpje laten maken waarop je kunt zien hoe ik de verf maak.

Zou je Sell your stuff online aanbevelen?
Ik zou SYSO zeker aanbevelen! Mijn webshop is prachtig en precies zoals ik die in mijn hoofd had, terwijl ik dat zelf nooit zo voor elkaar gekregen zou hebben. Mariko heeft niet alleen het minimale gedaan, maar is echt voor het beste resultaat gegaan. Ik heb ook al veel geleerd van de Facebook insiders groep. 

Is er nog iets anders wat je graag wilt laten weten. Een tip voor andere ondernemers/pioniers?
Als je een product ontwikkelt dat nog niet bestaat, gaat niet alles meteen perfect, maar voor elk probleem is een oplossing en als je elke dag een klein stapje neemt, kun je een enorme afstand afleggen!

 

Dankjewel Kara

Voor deze bijzondere opdracht en je vertrouwen. Het was super interessant jouw visie bijna letterlijk tot leven te zien komen. Je hebt echt iets nieuws neergezet en alles mooi geregisseerd tot een geweldig eindresultaat. We vonden het heel leuk met jou en Veronique samen te werken en wensen je heel veel succes met Kaia!

Wil jij ook een nieuwe (re)branding? Kijk dan eens HIER 
Aan de slag met content marketing? KLIK HIER

SYSO Awesome tips nieuwsbrief voor ondernemers