Logo en branding laten ontwerpen

Logo en branding laten ontwerpen

Een professioneel logo en branding laten ontwerpen dan natuurlijk. Want een logo kun je gratis laten genereren, door studenten laten maken en zelfs door je neefje. Maar is dat dan professioneel? En waarom heb je een professioneel logo en branding nodig? Lees gauw verder.

Wat is branding?

Letterlijk is het woord afgeleid van het Oud-Noorse woord 'brandr', dat 'brandmerken' betekent. Brandmerken was het middel waarmee boeren hun vee van elkaar konden onderscheiden.

Branding is dus een middel om producten, diensten of organisaties van elkaar te onderscheiden. Maar niet alleen dat. Zie branding vooral als een totaalervaring. Een gevoel dat de klant krijgt van een merk en in dit geval dus van jouw webshop.

Klopt je logo of huisstijl niet, vergeet het dan maar. De klant kan zijn vinger er niet precies op leggen, maar vertrouwt het doel niet wanneer het rammelt. Vertrouwen heb je nodig om een aankoop aan te gaan. Zo zie je dat alles doorwerkt en dat het slim is branding bloedserieus te nemen!

Branding is het gezicht van je onderneming

Een logo en een huisstijl zijn onderdeel van deze totaalervaring en van de visuele vertaling van jouw onderneming. Ofwel: het gezicht. Ze tonen de doelstelling, sfeer en intentie van wat je wilt gaan doen/verkopen. Daarom kan ik niet vaak genoeg benadrukken dat een logo niet iets is wat je je neefje in elkaar laat prutsen.

De 7 kenmerken van een loei sterke branding

Een loeisterke branding herken je aan deze zeven kenmerken:

 1. Helder - je hebt een heldere boodschap en je ideale klant weet precies wat jij doet en verkoopt
 2. Relevant - je begrijpt de klant en haar of zijn probleem en/of situatie
 3. Passie - je ideale klant voelt jouw visie, waar je voor staat en in gelooft haarfijn aan
 4. Onderscheidend - het is super duidelijk hoe jij anders én de beste optie bent voor jouw ideale klant
 5. Geloofwaardig - jouw ideale klant vertrouwt jou en gelooft dat jij kan leveren wat je belooft
 6. Consistent - je ideale klant herkent jou meteen aan je consistente branding en tone of voice
 7. Zichtbaar - je ideale klant ziet jou frequent omdat je altijd daar op de juiste plek (en juiste tijd) bent

 

Visuele branding essentials

Als we praktisch kijken naar wat welke branding elementen je nodig hebt voor een (online) onderneming dan gaat het vooral om (visuele) zaken zoals:

 • logo
 • kleur
 • typografie (lettertype)
 • grafische elementen
 • tekst
 • beeldmateriaal
 • webshop
 • communicatie
🔥 Een solide visuele branding wordt gebaseerd op het business plan van de onderneming. Het je (nog) geen businessplan? Download deze hier gratis.

 

Branding is onze special skill

Van oorsprong zijn Mark en ik grafisch ontwerpers, branding zit al 20+ jaar in ons DNA gebakken en is een key element voor het succes van jouw onderneming. We hebben inmiddels honderden ondernemers en organisaties voorzien van een uniek logo en bijpassende branding. Wat we ook ondernemen, branding is en blijft altijd onze ultieme basis.

Ben je nieuwsgierig wat we voor je kunnen betekenen?

Kijk dan eens naar de casestudies, scroll door de pagina over branding en neem vrijblijvend contact op. Dat kan per mail of gewoon door te bellen. Graag tot snel!

Laat een reactie achter

Note: publicatie van je reactie kan even duren. Dankjewel voor je geduld.