Casestudy: Moms & mini's branding

Casestudy: Moms & mini's branding

Pascalle timmert al een tijd aan de weg, we kennen haar van haar eerste fashionbedrijf NoaNora wat inmiddels is verkocht (mede door onze Webwinkelmakelaar dienst). Na NoaNora kon Pascalle zich richten op haar huidige passie: kinderkleding en mooie printjes. En hoe! Het bedrijf Moms & mini's groeide in de afgelopen twee jaar als kool en de mooiste ontwerpen komen uit haar koker. We nemen je graag even mee...

Zoals ik eerder aangaf, kenden we elkaar al even toen Pascalle mij vroeg of we de branding van haar nieuwe bedrijf wilden verzorgen. Graag natuurlijk! En zo zijn we met veel plezier aan de gegaan met een nieuwe branding.

Wie is Moms & mini's?

Moms & mini's is een kinderkledinglabel met de ruimte ook ontwerpen op de markt te brengen voor 'moms'. Tijdens het runnen van NoaNora kreeg Pascalle de kans een eigen kinderkledinglijn te ontwerpen en laten produceren. Zo kwam ze erachter dat haart hart daar lag en is Moms & Mini’s gestart.

Kleding van Moms & mini's is uniek, net wat anders dan anders én van goede kwaliteit. Alle stuks van de door Pascalle ontworpen kledinglijn blijven heel lang goed en zijn ook nog eens eerlijk geproduceerd.

Resultaat

Bij een branding project hebben we altijd eerst een gesprek, dan een online intake (vragenformulier) en vervolgens wordt er door ons een moodboard gemaakt. We bespreken dit moodboard met de klant, halen weg wat niet zo aanspreekt en voegen toe waar nodig. Uiteindelijk ontstaat dan een mooi visueel uitgangspunt en gaan we aan de slag. 

Het resultaat voor Moms & mini's is een tijdloze en veelzijdige huisstijl. Het logo en brand icon zijn klassiek van opzet, zodat je met het kleurenpallet feitelijk alle kanten op kunt. 

In het brandboard zie je dat we twee jaar geleden een flink fel kleurenpallet hebben voorgesteld. Pascalle heeft in de afgelopen tijd de huisstijlkleuren wat aangepast. Dat heeft zij heel consistent gedaan en werkt heel goed. Zo zie je maar hoe functioneel een ogenschijnlijk eenvoudig zwart-wit logo kan zijn!

Moms & mini's staat als een huis en dat bewijst het wel zo twee jaar na de oplevering. Het is altijd weer zo mooi om te zien hoe een ondernemer zijn of haar weg vindt in de branding en helemaal eigen wordt met de jas die wij hebben mogen ontwerpen!

    
Pascalle van Moms & mini's

We stelden Pascalle van Moms & mini's een paar vragen

Wat vind jij het mooiste product uit je shop?

Oei, omdat ik alles stuk voor stuk met de hand maak en de stoffen zelf ga kiezen bij de leveranciers vind ik oprecht alle items leuk uit de webshop. Wel heb ik vaak een periode als ik iets nieuws heb gemaakt dat, dat mijn favoriet is. Op dit moment is dat het newborn broekje & mutsje 'To the moon' zo schattig!

Wat heeft je doen besluiten Sell your stuff online in de arm te nemen?

Destijds zat ik in de knoop met mijzelf en mijn vorige bedrijf, Mariko heeft me heel erg geholpen wat dingen op een rij te zetten door de juiste vragen te stellen waardoor dit helder werd. Ook heb ik mijn eerdere webshop verkocht via de Webshopmakelaar. Mede door die fijne ervaringen heb ik bij de start van Moms & Mini's meteen Mariko ingeschakeld voor een logo en huisstijl.

Wat heb je als resultaat behaald uit de nieuwe branding tot nu toe?

Ik krijg vaak te horen dat het totaal plaatje klopt. Het logo past bij mijn doelgroep en de kleuren van de website & social media zijn helemaal op elkaar afgestemd. Dit is ook mede met door een website bouwer ontwikkeld waardoor de huisstijl iets is veranderd maar de basis is hetzelfde gebleven. Overal kan ik nu dezelfde lijn doortrekken en klopt het allemaal bij elkaar.

Mogen we van je weten wat je toekomstplannen zijn?

Zeker wel! Mijn toekomstplannen willen nog weleens veranderen maar op dit moment zie ik mezelf nog jaren aan Moms & Mini's werken. Er zijn nog veel items die ik graag zou willen ontwikkelen voor Moms & Mini's waardoor het aanbod breder gaat worden. Verder is Moms & Mini's inmiddels in 3 toffe conceptstores te vinden en dit mogen er natuurlijk nog meer worden!

👉 Ben jij ook toe aan een mooie (re)branding?
👉 Liever (ook) een nieuwe webshop?

Zou je Sell your stuff online aanbevelen?

Ik zou Sell your stuff online zeker aan willen bevelen. Ik heb een aantal cursussen gedaan en ben nog bezig met 2 cursussen. Wat ik zo fijn vind is dat je alles gewoon online hebt staan en je ten alle tijden verder kunt gaan zonder druk te voelen, zo kan ik alles doen wanneer er tijd voor is.

Verder ben ik enorm blij met de uitwerking van mijn logo, ik heb enkel wat vragen beantwoord met hoe ik mijn bedrijf voor me zag en dit is het resultaat! Dat is toch mega tof?!

Wat is jouw gouden tip voor andere ondernemers?

Doe waar je blij van wordt en geef nooit op!

Dankjewel Pascalle

Het was een heel mooi project en na zo'n tijd kijken we er nog steeds met veel plezier op terug. Het is mooi te zien hoe jij zo ontzettend op je plek bent met Moms & mini's, het plezier straalt er vanaf. En dat is waarmee een goede onderneming zich onderscheid van de rest: een goed product, een duidelijke presentatie en vooral veel plezier! Dankjewel voor je vertrouwen en heel veel succes met jouw mooie Moms & mini's

👉 Ben jij ook toe aan een mooie (re)branding?
👉 Liever (ook) een nieuwe webshop?