De (bijna) onschatbare waarde van jouw bestaande klant

De (bijna) onschatbare waarde van jouw bestaande klant

Geef jij jouw bestaande klanten genoeg aandacht? Of geef je juist (veel) geld uit aan het vinden van nieuwe klanten? Als je verder leest zal je achteroverslaan van het verschil in kosten, kansen en conversie tussen bestaande en nieuwe klanten.

Want wist jij dat de kans op een verkoop aan een spik splinter nieuwe klant tussen de 5-20% ligt? Terwijl de kansĀ van een bestelling aan een bestaande klant -na een zelfde soort promotie/actie- tussen de 60-70% ligt!

Nog verbazingwekkender is het feit dat terugkerende klanten gemiddeld 33% meer uitgeven dan nieuwe klanten en dat 80% vanĀ je toekomstige winst uit slechts 20% vanĀ je bestaande klanten komt. Duizelingwekkend toch?

Wat kun jij hiermee?

Richt je daarom bij deĀ komende productlancering(en) als allereerste op jouw bestaande, loyale klant.Ā Geef zeĀ bijvoorbeeld een VIP sneak peekĀ met een speciale nieuwsbrief, een goede Facebook- of Instagram advertentie.Ā 

Laat zien dat je je bestaande klant waardeert en doe dat bijvoorbeeld met een heel exclusief aanbod of tijdelijke VIP-actie.Ā Iedereen wil zich belangrijk en gewaardeerd voelen :)

Bron: Shopify/SignalMind

Laat een reactie achter

Note: publicatie van je reactie kan even duren. Dankjewel voor je geduld.