Heb jij ook de concentratie van een garnaal?

Heb jij ook de concentratie van een garnaal?

Misschien ben ik hierin alleen, maar ik gok dat het niet zo is. Hoewel ik echt zoveel mogelijk in een flow probeer te werken, lukt dat lang niet altijd. Soms moet je ook gewoon dingen doen voor je online onderneming die wat minder eh… ‘flow-waardig’ zijn, maar die toch gedaan moeten worden! En stel dan dat er om je heen ook nog eens een hoop gebeurt, het lawaaiig is, wat moet je dan? Zelf zet ik dan altijd mijn koptelefoon en ‘white noise’ op + koptelefoon en ik kan uren vooruit!

Wat is white noise?

Technisch gesproken is white noise / witte ruis is een soort gemiddeld tegengeluid van je omgeving waardoor het dat geluid ‘blokt’ (1-1 = 0). Een signaal waarvoor geldt dat in het frequentiespectrum de gemiddelde amplitude voor iedere frequentie gelijk is. Het is het geluid dat te horen valt als een (oude) televisie geen signaal ontvangt (sneeuw beeld). Ook kan witte ruis ingezet worden als onderdeel van sensorische deprivatie, wat in het kort betekent dat je zo min mogelijk prikkels krijgt ter bevordering van de ontspanning. Gebruik witte ruis geen úren achter elkaar, maar las pauzes in. Te lang is ook weer niet goed. (bron: Wikipedia)

White noise dus. Op YouTube vind je tal van video’s met white noise en sommigen zijn wel 10 uur lang! Hieronder vind je er één die ik zelf graag gebruik. Niet naar de afbeelding kijken, die doet een beetje pijn aan je ogen 😉 Hier vind je onze 'Focus op je werk' afspeellijst vergeet jezelf niet te abonneren op het Sell your stuff online YouTube-kanaal.

Laat een reactie achter

Note: publicatie van je reactie kan even duren. Dankjewel voor je geduld.