Help, wat moet ik met het DMARC-record?!

Help, wat moet ik met het DMARC-record?!

Als Shopify merchant heb je vast ook een mail gekregen over het DMARC record. Zo hebben we bijna kwartet na het Jokerteken :) Hoe dan ook, no panic, het is geen big deal om aan te passen. Wel als je het niet doet, want dan accepteren Yahoo en Gmail de e-mails niet meer die vanuit jouw webshop worden gestuurd. Weer een extra beveiliging dus.

De boodschap daarom van Shopify is: voeg een DMARC-record toe om e-mails te blijven versturen vanuit je domein.

Waarom moet dat?

Gmail en Yahoo hebben wijzigingen aangekondigd, waardoor je vóór 1 februari 2024 een DMARC-record moet toevoegen aan je domein als je e-mails wilt blijven versturen vanuit je eigen zakelijke e-mailadres.

Op dit moment worden je e-mails verzonden vanuit hello@happlify.nl (wat Happlify betreft dan, jij hebt weer een ander afzender e-mailadres natuurlijk) en we hebben geconstateerd dat je domein geen DMARC-record bevat.

Als je geen actie onderneemt, passen wij het e-mailadres van afzender aan naar store@shopifyemail.com om te voldoen aan de minimumvereisten, zodat je zonder onderbreking e-mails naar klanten kunt blijven versturen.

Hoe doe je dat?

STAP 1 - Zorg eerst dat je mailadres DKIM geverifieerd is en dat check je hier: Shopify admin > Instellingen > Meldingen.STAP 2 - Voeg een TXT-record toe in de DNS bij jouw domeinhost, zie hieronder onze waarden. Vind je dat zelf moeilijk? Neem dan contact op met je domeinhost (zoals bijvoorbeeld Hostnet) en vraag of zij je hiermee kunnen helpen. 

De specifieke DMARC-waarde die je voor je Shopify-domein zou moeten instellen, hangt af van je eigen beveiligingsbehoeften en e-mailstrategie. Een DMARC-record ziet er ongeveer zo uit:

v=DMARC1; p=none; rua=mailto:dmarc-reports@example.com

Hierin is:

  • v=DMARC1 de versie van de DMARC-specificatie.
  • p=none het beleid (policy) dat aangeeft hoe ontvangers van e-mail die faalt voor DMARC-controles moeten handelen. none betekent dat er geen actie wordt ondernomen, maar je kunt dit instellen op quarantine om berichten in quarantaine te plaatsen of reject om ze af te wijzen.
  • rua=mailto:dmarc-reports@example.com het adres waar DMARC-aggregatierapporten naartoe gestuurd moeten worden.

Handige links

Laat een reactie achter

Note: publicatie van je reactie kan even duren. Dankjewel voor je geduld.