Hoe maak ik een mystery box?

Inspiratie: iedereen wil een Mystery box

Surprise bags heten ze bij Applepiepieces (mijn voormalige jewelry webshop), een gouden zak in de maat S, M en L te bestellen vol goodies uit de shop. Wat je krijgt is een totale verrassing en je krijgt sowieso meer dan waar voor je geld. Zo simpel kan het zijn en juist daarom zijn zulke verrassingen zo ontzettend succesvol. Want je MOET gewoon weten wat erin zit en dat kan alleen door het te bestellen. Klik, in de winkelwagen.

Ik kwam hierop toen ik onderstaande video zag. Mystery boxen schijnen nu een hype te zijn op Ebay. Daar zie je dat zelfs de meest crappy omschrijvingen een bepaalde aantrekkingskracht hebben.

Wat kun jij met deze informatie?

“These are the most exciting boxes I’ve every opened, even though they contained trash” zegt het eigenlijk al. Het laat vooral de aantrekkingskracht van het onbekende zien én dat mensen gewoon héél graag verrast willen worden. Doe er je voordeel mee en maak ook een Mystery box of bag voor jouw webshop, maar dan wél echt een mooie natuurlijk die helemaal past bij jouw webshop vol met moois in plaats van tweedehands crap -___-. Zie een Surprise bag altijd als een soort ‘proeverij’ van je shop, een kennismaking die smaakt naar meer. Doe er ook een leuke korting in, een extra snoepje, een cross promotie, verpak het allemaal extra leuk in jouw branding kleuren met een kaartje van je shop en maak er vooral een feestje van! Je zult zien dat je daar heel veel goede reacties op krijgt en het is echt een middel om potentiële klanten over de streep te trekken, maar ook een perfect product om in te zetten als cadeautip!

Waarom precies zo’n box?

Het is niet alleen ‘leuk’, want als zo’n box alleen leuk zou zijn moet je het niet doen, daar kost zoiets teveel tijd voor en tijd is kostbaar. Dit zijn de redenen om een Mystery box aan jouw webshop toe te voegen:

 • om de reden die hierboven staat, het is -mist goed uitgelegd en in beeld gebracht- een goed converterend product 
 • potentiële klanten zullen een proeverij eerder bestellen, 
 • het maakt erg nieuwsgierig 
 • het is goed in te zetten als cadeautje je kunt het inzetten en omvormen naar een thema, denk hierbij aan kerst, valentijnsdag, moederdag enz. 
 • het is een mooi product voor cross promotie zonder dat het te geforceerd overkomt

Wat doe je in een Mystery box?

Wat er in een goed verrassingspakket zit verschilt natuurlijk ontzettend per webshop, maar hierbij een aantal ideeën om je op weg te helpen:

 • zorg dat er voor je klant meer waarde in de box zit dan de verkoopwaarde 
 • maak de verpakking een feestje in jouw branding kleuren, met vloeipapier, confetti, lintjes, glitter enz. 
 • je kunt de box ook een geurtje meegeven, Little Elephant geeft haar sieradenzakjes een lavendelgeurtje mee. Heerlijk en onvergetelijk! 
 • doe een (aantal) uiteenlopende product(en) uit jouw shop erin, dat mogen best items zijn uit een vorige collectie of een monstercollectie 
 • het kunnen ook producten zijn die je speciaal voor de box maakt! 
 • wissel een product uit met een andere webshop voor cross promotie 
 • vraag een leverancier mee te doen met iets speciaals 
 • maak een begeleidend briefje of kaart en verwerkt daar een kortingscode in 
 • voeg om de zoveel boxen een ‘golden ticket’ toe met extra shopping money (en communiceer dat!!) 
 • doe er een paar snoepjes bij, een theezakje 
 • maak een kaart die doorgestuurd kan worden aan iemand anders met korting voor een nieuwe box 
 • vraag of de ontvanger een foto van haar met de box wil delen op social media met een speciale hashtag

Ik daag je uit!

Wat denk je ervan, is dit iets voor jou? Dan ben je bij deze uitgedaagd. Maak komende week ook een Surprise bag, Mystery box of pack, hoe jij het noemen wilt en deel jouw variant hier in de Facebook Insiders groep (besloten, maar je kunt toegang vragen. Join us = leuk!). Misschien kunnen webshops onderling wel wat inhoud swappen voor cross promotie!

Voorbeeld 1: Applepiepieces Surprise bag

Voorbeeld 2: Fashion-click Surprise pack

 

Wil je meer van dit soort SUPER handige tips?

Goed nieuws! Onze SYSO tools zitten vol met dit soort handige ideeën en tips. Je kunt ze los aanschaffen, maar bekijk ook zeker SYSO VIP eens, dat is een abonnement waarbij je direct toegang krijgt tot al onze cursussen en programma's.

Laat een reactie achter

Note: publicatie van je reactie kan even duren. Dankjewel voor je geduld.