Laat je blogposts gratis schrijven door artificial intelligence

Laat je blogposts gratis schrijven door artificial intelligence

Gratis (goede) blogposts laten schrijven? Kan dat? Ja. Ik was ook sceptisch en vind de ontwikkeling ook nog steeds een soort van verontrustend, maar het kan - blogposts laten schrijven door artificial intelligence - en goed ook. We hebben het de afgelopen maanden zelf grondig getest en bij deze deel ik graag met jou hoe jij dat ook fixt: geweldige content laten maken door AI voor nop.

Tegenwoordig kun je jouw blogpost door artificial intelligence laten schrijven. In dit artikel vind je de voor- en nadelen van het laten schrijven van een blogpost door AI.

Wat is artificial intelligence?

Artificial intelligence (AI) is de wetenschap van het maken van computers die intelligente handelingen uitvoeren, zoals het herkennen van beelden of het voorspellen van toekomstige gebeurtenissen. Het AI systeem leert zichzelf te verbeteren en past zich aan de gebruiker aan. Hierdoor wordt het steeds beter in het maken van relevante content.

Wat is OpenAI?

Een bekende speler op AI is OpenAI, dat is een onderzoekslaboratorium voor kunstmatige intelligentie, en uiteindelijk kunstmatige algemene intelligentie. Via OpenAI kon je eerder bijvoorbeeld afbeeldingen laten maken door het DALL.E-systeem

Deze afbeeldingen heb ik gegenereerd met deze opdracht: "An AI that looks like a happy robot writing a blog post on the computer in the style of an oil painting."

Wat is ChatGPT?

Één van de tools die na 5 dagen zo’n 6 miljoen actieve gebruikers heeft is ChatGPT (een AI-programma van OpenAI). ChatGPT is de laatste dagen, door de grote vraag, vaak down, dus als de link niet werkt dan kan dat kloppen.

ChatGPT is een prototype van een chatbot met kunstmatige intelligentie, ontwikkeld door OpenAI en gespecialiseerd in het voeren van dialogen met een gebruiker. En je kan er dus ook teksten door laten schrijven, ook in het Nederlands als je dat vraagt. Het enige wat je hoeft te doen, is een onderwerp op te geven en de tool zoekt vervolgens automatisch naar de relevante informatie. Je krijgt dan een verbazend goed artikel dat vaak kant-en-klaar is om te plaatsen op je blog. Ik zou het wel altijd nalezen en wat redigeren.

Hierbij nog even de voor-en nadelen op een rijtje.

Voordelen van artificial intelligence

  1. Het bespaart je tijd omdat je geen research hoeft te doen
  2. Het is gratis
  3. Je krijgt een uniek artikel

Het grooste voordeel is natuurlijk dat het je heel wat tijd kan besparen. Het enige wat je hoeft te doen, is een onderwerp op te geven en de rest wordt voor je gedaan. Ook hoeft er, voor niet te ingewikkelde artikelen, geen research meer gedaan te worden. Dit kan erg handig zijn als je weinig tijd hebt of als je moeite hebt met schrijven. Daarnaast is het fijn dat het gratis kan. Veel andere soortgelijke programma’s zijn namelijk niet gratis. Een ander groot voordeel is dat je een uniek artikel krijgt. Dit is omdat het programma automatisch zoekt naar relevante informatie. Zo krijg je altijd een artikel dat bij jouw onderwerp past.

Nadelen van artificial intelligence

  1. Het kan minder goed zijn dan een artikel dat je zelf zou schrijven
  2. Het is minder persoonlijk. Soms kunnen de artikelen daarom wat onnatuurlijk aanvoelen
  3. Het kan soms moeilijk zijn om een onderwerp te bedenken dat geschikt is voor AI (maar daar is een oplossing voor)

Het grootste nadeel is dat het artikel misschien niet zo goed is als een artikel dat je zelf zou schrijven. Dit komt omdat je zelf bepaalt wat er in het artikel komt te staan. Daarnaast is het artikel minder persoonlijk. Het kan dus voorkomen dat het artikel wat onnatuurlijk aanvoelt. Dit is te voorkomen als je zelf de tekst goed doorloopt en redigeert, wat heel wat minder tijd kost dan ook nog eens zelf schrijven! Tot slot vind je het misschien moeilijk om een onderwerp te bedenken, maar daar heb je dan weer handige hulpmiddelen voor zoals de SYSO cursus Bloggen voor ondernemers, die je ook terugvindt in SYSO VIP.

Kortom: Artificial intelligence is een interessante toevoeging voor je blog. Het kan je helpen bij het maken van unieke blogposts.

Zal ik het je laten zien?

Kijk onderstaand webinar (staat nog even on demand) en ik laat je zien hoe het werkt.

Blogpost schrijven met Chatgpt

Content marketing X AI = magic!

Dit artikel is grotendeels geschreven door AI en ook de afbeelding van de vrolijke robot is met de AI van DALL.E gemaakt.

Laat AI voor je werken en ga aan de slag met content marketing. Word nu SYSO VIP 2023 en je krijgt:

  1. alle SYSO tools (t.w.v. €2.513,-)
  2. 12 Masterclasses, groei challenges en 12 inloop ochtenden
  3. exclusief toegang tot de besloten SYSO VIP hangout
  4. voorrang op alle acties, nieuws, leuke extra's, handige downloads en elk seizoen gezamenlijke giveaways

Laat een reactie achter

Note: publicatie van je reactie kan even duren. Dankjewel voor je geduld.

1 opmerking

Edwin Aan 2023,05,15

Ik neem gewoon de proef op de som en heb gisteren deze pagina volledig geschreven met AI https://www.limousine-huren.be/limo-huren/ nu is de vraag gaat Google deze pagina oppakken of juist weren in de zoekresultaten. Googlebot zal wellicht herkennen dat de pagina AI gegenereerd is. In geef deze pagina ook enkel maar links vanuit artikelen of reacties die over AI gaan. Dus heb je een Belgisch IP, google eens op “limo huren” en post hier dan of deze nieuwe pagina al gevonden is. Ik volg de reacties. Zodra er meer duidelijk is zal ik het hier ook posten. Dit blogbericht zelf heb ik overigens niet met AI geschreven, dat zal ik zo op een ander blog ook eens proberen.