Mijn ultieme tip om meer werk gedaan te krijgen

Mijn ultieme tip om meer werk gedaan te krijgen

Er wordt vaak geklaagd over maandag; "Want het weekend was zo fijn"... Maar betekent dat niet gewoon dat je je werk vervelend vindt? Wordt het dan niet tijd om daar verandering in te brengen? Zelf zie ik het als een soort 'alarm'. Zodra de maandag me gaat tegenstaan weet ik dat er iets aan mijn werk, werkwijze of werkhouding moet veranderen.

Dat is soms moeilijk en lijkt misschien zelfs onmogelijk, maar iets wat je nú meteen kunt doen is meer focus aanbrengen, dat geeft sneller een gevoel van flow (lees hiervoor ook de blogpost '4 Tips om jouw flow eenvoudig te vinden'). Hiermee ga je én efficiënter werken én krijg je meer plezier in wat je doet. Win win dus. Waarmee je dat doet? Lees hieronder snel verder.

Een quick fix voor het moment

Dit niet hét toverstafje, je gaat je werk er niet instant leuker van vinden, maar het is wel een quick fix voor het moment zelf: Alpha waves study music dus. Het duurde even voor ik de muziek vond waar ik zelf baat bij had. Sommige focus muziek geeft teveel prikkels en van andere klanken viel ik telkens bijna bij in slaap. De Spotify lijsten werken bij mij bijvoorbeeld totaal niet, maar misschien voor jou juist wel. Het is een beetje trial & error, want voor iedereen werkt het anders. 

Wat is het?

Deze zachte achtergrondmuziek is speciaal gecomponeerd om efficiënter te werken, je te helpen met studeren en concentreren. Kortom, voor een zo goed mogelijke focus. De muziek maakt gebruik van alfa-golven en 'binaural beats' om de concentratie en het denkvermogen van de hersenen te vergroten en een eventueel aanwezig stress-level te verlagen. De rustgevende klanken kunnen je na een tijdje wel héél relaxt maken, dus zorg voor een break elke 20 - 30 minuten (lees hiervoor ook de blogpost 'Master in 5 stappen de Pomodoro techniek'). Klik hier voor de drie uur (!) durende video.

TIP: verberg de video zodat je alleen het geluid hoort, want de vreselijke stockbeelden doen wel pijn aan je ogen 😝

TIP 2: misschien ben jij wel iemand waarbij juist white noise geluid heel goed bij werkt. Lees dan de blogpost 'Heb jij ook de concentratie van een garnaal?'.

Voor komend begin van de week wens ik je alvast: "Happy focused monday!". Dat moet nu wel lukken toch?!

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.