Move over ChatGPT, Bard is hier

Move over ChatGPT, Bard is hier

Waren we sinds vorig najaar vol van ChatGPT, vanaf vandaag kun je concurrent Bard gebruiken. Het AI antwoord van Google is wereldwijd beschikbaar én ook volledig in de Nederlandse taal. De chatbot kan, net als ChatGPT onder meer vragen beantwoorden en e-mails schrijven.

Dit zijn de verschillen (volgens Brad)

Bard en ChatGPT zijn beide grote taalmodellen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

  • Grootte: Bard is een groot taalmodel dat is getraind op een dataset van 1.56T woorden, terwijl ChatGPT is getraind op een dataset van 1.5B woorden. Dit betekent dat Bard een grotere woordenschat en een beter begrip van de wereld heeft dan ChatGPT.
  • Doel: Bard is ontworpen om informatief en uitgebreid te zijn, terwijl ChatGPT is ontworpen om gesprekken te voeren. Dit betekent dat Bard beter is in het geven van samenvattingen van feitelijke onderwerpen, terwijl ChatGPT beter is in het voeren van gesprekken over een breed scala aan onderwerpen.
  • Betrouwbaarheid: Bard is betrouwbaarder dan ChatGPT. Dit komt omdat Bard is getraind op een dataset van tekst en code, terwijl ChatGPT is getraind op een dataset van alleen tekst. Dit betekent dat Bard minder kans heeft op het genereren van onjuiste of misleidende informatie.

Over het algemeen is Bard een krachtiger en betrouwbaarder groot taalmodel dan ChatGPT. Bard is echter nog volop in ontwikkeling, dus het is mogelijk dat ChatGPT in de toekomst zal inhalen.

Dit zijn de verschillen tussen Bard en ChatGPT (volgens ChatGPT)

Bard en ChatGPT zijn varianten van het GPT-model ontwikkeld door OpenAI, maar ze verschillen in doel en training. Bard is specifiek gericht op het genereren van creatieve tekst, zoals gedichten en verhalen, en is getraind op een dataset van literaire werken. Het model begrijpt literaire stijlen en thema's om teksten te produceren die voldoen aan de conventies van literaire taal. Aan de andere kant is ChatGPT ontworpen als een chatbot en getraind op een diverse dataset van internetbronnen. Het kan vragen beantwoorden, conversaties voeren en informatie verstrekken over verschillende onderwerpen.

Kort gezegd, Bard is ideaal voor creatieve schrijfdoeleinden en kan schrijvers helpen met inspiratie en experimentatie in literaire vormen. ChatGPT daarentegen is nuttig als een chatbot voor klantenservice, vraag- en antwoordsystemen en algemene conversaties. Het kan gebruikers ondersteunen bij dagelijkse taken en informatie verschaffen. Beide modellen hebben verschillende toepassingsgebieden en zijn getraind met het oog op hun specifieke doelen, waardoor ze unieke mogelijkheden bieden voor tekstgeneratie en interactieve conversaties.

👉 On demand webinar: Gratis blogposts laten schrijven door AI doe je zo

De conclusie?

De tijd zal het leren welk systeem waar in uitblinkt. De bottomline is wel dat ChatGPT een stuk objectiever is, als het om het beantwoorden van bovenstaande vraag gaat...

Dit is wat Walter ervan vindt. Goed uitgelegd!

Laat een reactie achter

Note: publicatie van je reactie kan even duren. Dankjewel voor je geduld.