Ondernemer: leer 'nee' zeggen

Ondernemer: leer 'nee' zeggen

Meer ‘nee’ zeggen is ZOOO relaxt! Je bewaakt je eigen grenzen en houdt daarmee soms zeeën van tijd over. Op zakelijk vlak is wat vaker 'nee' zeggen vaak een 'ja' tegen andere dingen. Hier een voorzetje met dingen waar je met een gerust hart 'nee' op kunt zeggen.

Je kunt ‘nee’ zeggen tegen:

✅ Social media

Omdat alles kan, hoeft het nog niet allemaal. Ga na waar je potentiële klant rondhangt, waar je je zelf prettig voelt en laat de rest even links liggen. Dan heb ik het voornamelijk over organische Facebook posts hè?! Die posts worden toch maar door een paar procent van je volgers gezien en verdwijnen binnen no time in de kolkende info brei.

 Je de blubber werken

Je hoeft niet vies te zijn van hard werken, sterker nog: geloof niemand die zegt dat 4 uur werken per week genoeg is voor een 6-figure inkomen. Digital Nomads zijn zo 2019, die kletsen nu ook maar wat. Mijn oma zei altijd: “overal waar ‘te’ voor staat is niet oké”. Dus schouders eronder en aan de slag, maar weet wanneer je moet rusten en tijd neemt voor de mensen waar je van houdt.

 Alles zelf doen

Doe ik ook veel te graag, maar het is echt niet nodig. Zoek een omslagpunt bij werkzaamheden waar jouw talent niet tot z’n recht komt. Met andere woorden: dingen waar je een bloedhekel aan hebt en die blijven liggen. Zoek daar iemand voor. De wereld is bezaaid met VA’s, zoek een goeie en groei.

 In reels dansende marketing goeroes

Ik houd van vrijheid, blijheid en gezelligheid, maar als iemand als een idioot dansend mijn iPhone in hobbelt en me gaat vertellen hoe ik mijn social media moet inplannen… dan vraag ik me af waar het met de wereld heengaat.

 En nu jij, waar zeg jij NEE tegen?

JA kun je zeggen tegen bijvoorbeeld focus, plezier en groei en dat vind je HIER.

Bron coverfoto: Gemma Evans on Unsplash

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.