Wat kost een Shopify webshop?

Wat kost een Shopify webshop?

Als je overweegt om een webshop te starten, is Shopify een van de populairste platforms die je kunt kiezen. Maar wat kost een Shopify webshop nu precies? In dit artikel bespreken we de kosten van een Shopify webshop met een basic abonnement en de bijkomende kosten waarmee je rekening moet houden.

Shopify abonnementen

Shopify biedt verschillende abonnementsopties aan, maar voor deze blogpost richten we ons op het meestgebruikte abonnement, het Basic Shopify abonnement. Dit abonnement kost €29 per maand, en €21 per maand als je per jaar afrekent. Met het Basic abonnement krijg je toegang tot essentiële functies zoals:

  • Onbeperkt aantal producten
  • 24/7 klantenondersteuning
  • Een gratis SSL-certificaat
  • Kortingscodes
  • Shopify POS (Point of Sale) Lite

Transactiekosten

Naast de maandelijkse abonnementskosten, zijn er ook transactiekosten die je in overweging moet nemen. Voor het Basic abonnement rekent Shopify 1,9% + €0,25 per transactie als je Shopify Payments gebruikt. Als je een externe betalingsgateway gebruikt, bedragen de kosten 2% per transactie.

Thema's en design

Hoewel Shopify inmiddels 13 gratis Shopify thema's aanbiedt, kiezen veel ondernemers voor een premium thema om hun webshop een unieke uitstraling te geven. Premium thema's variëren in prijs, maar je kunt rekenen op een eenmalige uitgave van ongeveer €140 tot €360.

Shopify en apps

De Shopify App Store biedt 9.000+ apps aan die je webshop kunnen verbeteren, variërend van marketingtools tot klantenservice plugins. Sommige apps zijn gratis, maar veel van de premium apps hebben maandelijkse kosten die kunnen variëren van €5 tot €50 of meer, afhankelijk van de functionaliteit.

Domeinnaam

Een professionele webshop heeft een eigen domeinnaam nodig. Als je nog geen domeinnaam hebt, kun je deze via Shopify kopen voor ongeveer €11 tot €14 per jaar. We adviseren zelf altijd om je domeinnaam elders te registreren, zoals bij Hostnet, en deze koppelen aan je Shopify webshop, omdat je daar dan ook meteen handig een Mailbox kunt regelen en koppelen.

E-mailmarketing en andere marketingkosten

Hoewel Shopify goede basis marketingtools biedt, willen veel ondernemers investeren in extra marketingtools en -diensten. E-mailmarketingtools zoals Mailerlite, Mailchimp of Klaviyo kunnen bijvoorbeeld extra kosten met zich meebrengen, meestal beginnend bij ongeveer €10 tot €20 per maand als je een nog wat kleinere mailinglist hebt.

💡 TIP: Een heel goed alternatief is Shopify Mail, een service waarmee je ook al heel goed e-mailmarketing kunt uitvoeren.

Overige kosten

Naast de bovengenoemde kosten zijn er nog enkele andere mogelijke uitgaven die je in gedachten moet houden:

  • Professionele speer en productfoto's: Hoge kwaliteit productfoto's zijn essentieel. Kosten variëren afhankelijk van de fotograaf. Zie ook > De beste gratis stockfoto's voor jouw merk, webshop, blog of social media
  • Copywriting: Professionele teksten laten schrijven voor je producten en pagina's kan variëren in prijs.
  • SEO en marketingdiensten: Als je hulp nodig hebt bij SEO en online marketing, kunnen de kosten variëren afhankelijk van de dienstverlener.

Totale kostenoverzicht

Om een duidelijk beeld te geven van de kosten, hier een ruwe schatting van de maandelijkse uitgaven voor een Basic Shopify webshop:

  • Basic abonnement: €21 (als je per jaar betaalt)
  • Transactiekosten: variabel, afhankelijk van je verkoopvolume
  • Thema (afschrijving over 12 maanden): €12 tot €15
  • Apps: €10 tot €50 (afhankelijk van de benodigde functionaliteiten)
  • Domeinnaam: €1 per maand (jaarlijkse kost gedeeld door 12)
  • E-mailmarketing: €10 tot €20 (optioneel)
  • Marketingkosten: dat ligt aan je strategie

Gemiddeld kun je verwachten dat de basis kosten voor een Shopify webshop variëren tussen €60 en €115 per maand, exclusief de transactiekosten en eventuele extra diensten.

Aan de slag? Download het gratis Shopify 10-stappenplan

Om je op weg te helpen, bieden we jou een gratis Shopify 10-stappenplan aan. Dit handige stappenplan gidst je door het hele proces van het opzetten van jouw Shopify webshop, van de eerste stappen tot het optimaliseren voor SEO en marketing.

.

 

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.