Wil jij ook blij worden van de boekhouding?

Wil jij ook blij worden van de boekhouding?

Administratie, daar weet ik weinig van en dat is niet handig. Mijn rechter hersenhelft is wat minder ontwikkeld, denk ik. Mijn man Mark is van de administratie, ik heb niets met cijfers en word er zelfs boos van. Heel kinderachtig, ik weet het. Dit is dus één van mijn zwakke punten. Als Mark en ik geen team zouden zijn, zou ik dit volledig moeten uitbesteden. Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, op alle fronten overigens. Een groot deel van onze administratie, zoals de BTW-aangifte, het jaarrekening en dergelijke, besteden we ook uit bij een boekhouder.

Zo begon ik subhoofdstuk 3.4 in mijn werkboek Sell your stuff online. Het boek schreef ik in 2014 en nu, in 2019, ligt de vierde herziene druk in de winkels. Ondanks dat het boek op deze manier vooralsnog een tijdloos document blijkt, is de relatie tussen mij en de administratie wel veranderd. Ik durf zelfs te stellen dat ik het leuk vind…

Boekhouden is nu leuk?

Dat laatste ‘administratie leuk vinden’ klinkt misschien niet wereldschokkend, maar is nogal een statement als je mij kent. Cijfers maken me onrustig, evenals handmatig cijfers invoeren. ‘Excel-sheet’ is voor mij jarenlang gewoon een ordinair scheldwoord geweest en tot waanzin toe heb ik wat lopen graven naar bonnetjes die toch écht ergens op de bodem van mijn tas moesten liggen.

“Wat is er dan nu anders?”, vraag je je misschien af. Nou, long story short: Jortt, Boekhoudprogramma Jortt om volledig te zijn.

Ondanks dat ik dit artikel schrijf in opdracht van Jortt, schrijf ik het alleen omdat Jortt ons ligt én omdat we het ook echt zijn gaan gebruiken. Niet alleen Mark is enthousiast, maar ik zelf dus ook. De reden is dat heel veel werkzaamheden door het programma worden geautomatiseerd én omdat het programma jouw onderneming gaande weg leert kennen en de boekhouding daarmee elke maand sneller gaat. Artificial intelligence zorgt daarvoor en ik verwonder me er keer en keer over als ik het zie gebeuren.

Eenvoud werkt

Feitelijk koppel je gewoon je bankrekening aan Jortt, het systeem herkent meteen al ongelofelijk veel bij- en afschrijvingen en verwerkt deze automatisch. Transacties die niet worden herkend, die kenmerk je zelf -éénmalig handmatig- en daarna worden ze in het vervolg door het systeem herkend en heb jij er geen werk meer aan. Had ik je al verteld dat je erop offertes mee kunt maken, dat het systeem je helpt met de BTW-aangifte én de jaarrekening inclusief is?

Shortcuts zijn key!

Als je Sell your stuff online en mij al even volgt dat weet je hoe ik van effectieve en relevante shortcuts houd. Een service om je social media in te plannen, automatische e-mailsystemen, I love it. En Jort is daar nu absoluut ook één van.

Jortt werkt flawless met de meeste banken, ook met Mollie, is super betrouwbaar, eenvoudig in gebruik, kostenbesparend, niet duur (!), lekker Nederlands en -wat ik dan ook weer een dikke plus vind- ze steunen, net als wij, Kiva.

Tot slot

Mijn eigen ervaring tot nu toe is dat ik écht beter ben gaan ondernemen met Jortt. Dat komt omdat ik zelf nu dichter bij de cijfers sta en ze begrijp. Of wellicht in mijn geval, het wíl begrijpen omdat de administratie voor mij nu ook inzichtelijk is geworden. Dat komt denk ik door het overzichtelijke dashboard van het systeem en ook absoluut door de automatisering die helemaal aansluit met de systemen die we hier dagelijks gebruiken (social media, webshopsoftware, e-mailsoftware enz.). De boekhouding kost op deze manier met Jortt minder tijd en geld.

Jortt is boekhouden met een glimlach. Helemaal mee eens!

Laat een reactie achter

Note: publicatie van je reactie kan even duren. Dankjewel voor je geduld.