Casestudy: Boef & Aap branding + webshop

Casestudy: Boef & Aap branding + webshop

Webshop Boef & Aap is een webshop en inspiratieplek. Je vindt er ontwikkelingsgericht creatief materiaal en speelgoed om ‘eigenwijze en avontuurlijke’ kinderen hun talent te laten ontdekken. De stelling van Boef & Aap: "Een kind wat zich zelf mag zijn, zich gelukkig voelt, die trots op zichzelf is en wat straalt. Een kind die zich verwondert over de wereld om zich heen."

Met dit idee liep Miranda al even rond toen ze bij Sell your stuff online aanklopte. Aan ons de vraag of wij haar konden helpen aan een gloednieuwe branding en een complete Shopify webshop. En of! We gingen aan de slag met een nieuwe branding en een Shopify webshop.

Wie is Boef & Aap?

Miranda Duijndam is creatief inspirator met als missie om ieder kind zijn talent te laten ontwikkelen. Miranda deed een opleiding Creatieve therapie was social pedagogisch medewerker en leidinggevende in de kinderopvang. Ze is moeder van drie stoere jongens en nu ook trotse eigenaar van de creatieve en avontuurlijke webshop Boef en Aap.

Resultaat

Het resultaat is een lekker eigenwijze, super herkenbare branding en soepel werkende Shopify webshop. De drie boeven en apen symboliseren stiekem de zoons van Miranda en hebben allemaal hun eigen avontuurlijke en/of eigenwijze uitdrukking. Leuke elementen om in de visuele communicatie mee te spelen, iets wat Miranda inmiddels al heel mooi eigen heeft gemaakt. 

De webshop is met e-commerce software Shopify gemaakt en groeit mee met de behoefte van de onderneming. Eenmaal opgezet is het onderhoud eenvoudig en kan de shop zelf worden aangepast en bijgehouden.

Boef & Aap is uniek in zijn soort en staat nu als een huis om een mooie plek op de markt in te nemen. Dat doet Miranda o.a. met haar deelname aan het Content coach programma en en een aantal aanvullende SYSO tools.

   
Boef & Aap

We stelden Miranda van Boef & Aap een paar vragen

Waarom ben je Boef & Aap begonnen?

Boef en Aap ben ik begonnen omdat ik wil dat ieder kind zijn of haar talent kan ontdekken. Ik geloof dat een kind wat zijn talent (onbewust) heeft ontdekt een fundament heeft waar het de rest van zijn of haar leven naar terug kan grijpen in goede en in slechte tijden. Samen met andere volwassenen die de ontwikkeling van een kind belangrijk vinden wil ik op avontuur gaan, zodat kinderen volop geïnspireerd en geprikkeld worden om bezig te zijn in diverse creatieve vormen zowel binnen als buiten. Boef en Aap is er van overtuigd dat kinderen die zich zelf mogen zijn zich zelfverzekerd zullen voelen, gelukkiger en onbezorgder door het leven gaan, trots op zich zelf zullen zijn en kunnen stralen, waardoor ze anderen zullen inspireren en zich zullen verwonderen over de wereld om zich heen. Ik geloof dat dit bereikt kan worden met creatief en avontuurlijk spelen in een inspirerende omgeving.

Wat vind jij het leukste product uit je shop?

Ik vind de gereedschapsgordels met écht kindergereedschap echt te gek. Je voelt je als kind met een gereedschapsgordel om gelijk heel stoer, het kind  kan op speelse manier ontdekken hoe leuk het is om met je handen te werken. Met echt gereedschap voor kinderen wordt een kind uitgedaagd om een serieus werkstuk of bouwwerk te maken. Daarnaast leert een kind met gevaren omgaan, de creativiteit wordt gestimuleerd en het vergroot het zelfvertrouwen.

Wat heeft je doen besluiten jouw branding en webshop door Sell your stuff online te laten maken?

Via social media kwam ik bij SYSO terecht en ben ik Mariko haar Q&A’s in de Facebook insiders groep gaan volgen. Ik had direct een goed gevoel bij Mariko en vond het prettig dat ze een compleet pakket aan kon bieden. Zowel de website én de branding. Maar ik ben ook het content coaching programma van SYSO gaan volgen. Dit complete plaatje zorgt ervoor dat ik met een zeker gevoel de wereld in kan stappen met mijn missie en bedrijf.

Mogen we van je weten wat je toekomstplannen zijn?

Op dit moment schrijf ik vooral blogartikelen om ouders en volwassenen werkend met kinderen te inspireren, daarnaast verkopen we ondersteunende artikelen om creatief en avontuurlijk spelen te stimuleren. Het is mijn missie om ieder kind zijn talent te laten ontwikkelen door creatief en avontuurlijk spelen. De online winkel is een middel wat hier een stapje in doet zetten, maar ik hoop samenwerkingen te vinden met anderen die samen met mij mijn missie voor elkaar willen gaan krijgen. Mijn eerst volgende stap is om van Boef en Aap een online community te gaan maken, maar de mogelijkheden om mijn missie te behalen zijn eindeloos en kan ik zelf niet eens overzien.

👉 Ben jij ook toe aan een mooie (re)branding?
👉 Liever (ook) een nieuwe webshop?

Zou je Sell your stuff online aanbevelen?

Absoluut, vooraf had ik de wens dat de huisstijl van Boef en Aap bij mij als persoon zou moeten passen. Creatief, eigenwijs en avontuurlijk. Kijk zelf maar, volgens mij is het gelukt!

Is er nog iets anders wat je graag wilt laten weten. Een tip voor andere ondernemers/pioniers?

Ik raad aan om eerst goed naar de 'why' van je bedrijf te gaan kijken. Wat is de reden dat je doet wat je doet. Zodat je dit daarna in je uitstraling van je bedrijf terug kan laten komen. Mariko en haar team weten dit uiteindelijk als geen ander te vertalen in de branding. 

💡 TIP: vind jouw 'why' eenvoudig met ons gratis te downloaden One page businessplan

Dankjewel Miranda

Dankjewel voor je vertrouwen in ons. We hebben cart blanche van je gekregen waardoor we onze creativiteit de vrij loop hebben kunnen geven. Het was een geweldig leuk project waar we met veel plezier op terugkijken. We wensen jou met je super toffe Boef & Aap heel veel plezier en succes. Wij volgen!

👉 Ben jij ook toe aan een mooie (re)branding?
👉 Liever (ook) een nieuwe webshop?