Casestudy: Lime-Light wholesale webshop

Casestudy: Lime-Light wholesale webshop

Lime-Light is een groothandel in woonaccessoires. Je vindt er een ruim assortiment aan kussens en woontextiel en -accessoires ontworpen volgens de laatste trends. 

Van Wordpress naar Shopify

De oude webshop was gemaakt met Wordpress en Woocommerce, een bekende en veelgebruikte manier voor het opzetten van een e-commerce website. Het voordeel hiervan is dat het open source is en dat is ook meteen het nadeel. Iedereen kan 'iets' ontwikkelen voor Wordpress, een thema, een app een CMS-systeem - you name it. Dat is mooi en het werkt vaak heel goed, tot er een update nodig is en apps vaak niet meer mee updaten - en zelfs gaan clashen, een thema er niet lekker meer uitziet of ophoudt met ondersteuning enz. Je bent dus afhankelijk van veel verschillende partijen die niet echt rekening met elkaar houden.

Daar was Lime-Light ook goed klaar mee en zo werd er gekozen voor een verhuizing naar het Shopify-systeem en kwam SYSO in beeld. 

Wholesale en Shopify, kan dat?

Zeker wel, ook als je geen Shopify Plus (v.a. $2.000 p/m) hebt. De vraag van Lime-Light was een wholesale webshop op basis van Shopify Basic ($29 p/m), compleet met deze functies:

  • automatisch klantenregistratiesysteem met BTW en KvK-nummers
  • prijzen alleen zichtbaar voor klanten
  • grens minimaal order bedrag
  • automatisch gegenereerde PDF factuur in de Lime-Light huisstijl die meegestuurd worden met de orderbevestiging
  • verschillende betaalmogelijkheden en ophaal-locaties

Volg Lime-Light ook op Instagram.

Lime-Light Instagram

Branding

Lime-Light had al een logo en een paar brandkleuren. Deze branding hebben we kritisch bekeken en aangevuld met een sfeerrichting en extra huisstijlkleuren. De extra kleuren zorgen zowel voor een warmere en meer toegankelijke uitstraling van de webshop als voor meer variatie in de layout. 

Lime-Light moodboard voor brandingResultaat

Door het opnieuw indelen van de categorieën en de keuze van een stijlvol (nieuw) thema gaven we Lime-Light een geheel nieuwe online omgeving. De oude homepage had weinig beleving en was niet logisch ingedeeld. De nieuwe beginpagina nodigt klanten meteen uit tot registreren, laat telkens de nieuwste collectie en bestsellers zien. Dit zorgt allemaal voor een verhoogde conversie.

Naast de frisse en gebruiksvriendelijkere vormgeving, is de webshop ook als groothandel in gericht en zijn de eerder genoemde functies door ons toegepast met de best passende apps.

Het resultaat is een fonkelnieuwe wholesale webshop voor Lime-Light die staat als een huis. De shop is uitnodigend, snel en werkt soepel. Lime-Light is hiermee absoluut klaar voor de toekomst!

Lime-light webshop restyling

👉 Ben jij ook toe aan een nieuwe webshop?