De webshop van Meester Patissier en Boulanger Robèrt van Beckhoven

Casestudy: Meesterlijke Webshop van Robèrt van Beckhoven webshop

De webshop van Meester Patissier en Boulanger Robèrt van Beckhoven stond al enige tijd live, maar werd -naar mate het aanbod online groeide- steeds wat onoverzichtelijker. Toen we in contact kwamen, was een restyling van de Meesterlijke Webshop goed op z'n plaats. En zo gebeurde het, middenin Corona-tijd, dat we aan de slag gingen met een passende webshop voor de allermooiste (en lekkerste) taarten, koeken en gebakjes. 

Robèrt van Beckhoven is een Nederlandse bakker, patissier en presentator (bekend van o.a. Heel Holland Bakt en CupcakeCup). Van Beckhoven is de enige in Nederland met zowel de titel Meester Patissier als Meester Boulanger. De hoogste waarderingen in de bakkerijbranche.

Hij heeft winkels, bakkerijen, cursussen, inspirerende magazines, mooie boeken en zoveel meer onder zijn naam. En ben je eens in Oisterwijk? Ga dan zeker eens langs bij De Kazerne voor een heerlijk uitgebreide high tea. Het goede nieuws is dat je alle taarten, koeken en ander ambachtelijk lekkers online kunt bestellen. De verse producten moet je wel ophalen, maar er is ook een mooie selectie producten die verkrijgbaar is per post. Bij dit alles hoort natuurlijk een goed functionerende, mooie webshop.

Volg Bijrobert ook op Instagram.

Bakinspiratie: Meesterlijk van Robèrt

Resultaat

De sfeer- en productfotografie was al helemaal top en de huisstijl eveneens. Als een webshop in zo'n geval 'rammelt', dan wordt het voor ons het een soort interessante puzzel. Gelukkig zien we vaak meteen waar het werk nodig is en zo ook bij deze webwinkel.

Conversie
Een shop neerzetten is, zeker met Shopify, vaak zo gedaan, maar of deze dan goed converteert is dan een heel ander verhaal. Conversie (in het kort: de omzetting van bezoekers naar klanten) is afhankelijk van veel factoren, zaken die vaak goed te sturen zijn. Bij SYSO hebben we hier een scherp oog voor ontwikkeld in de afgelopen jaren. Nieuwsgierig? Lees dan ook: Maak kopers van je webshopbezoekers en zie de Conversie booster.

Door het opnieuw indelen van de categorieën en de keuze van een slim thema konden we een groot verschil maken. Alle producten komen nu veel beter tot hun recht en de shop ervaring is meer intuïtief en gebruiksvriendelijker dan voorheen. 

Naast een frisse vormgeving en thema-update hebben we ook nog wat andere losse eindjes in de webshop opgelost. Dit, alsmede de duidelijk opgemaakte pagina's en aansprekende microcopy, zorgt voor een beter converterende Meesterlijke Webshop die nog jaren meekan!

Robèrt van Beckhoven webshop

👉 Ben jij ook toe aan een nieuwe webshop?