Maak jouw zomer converterend met deze tip

Maak jouw zomer converterend met deze tip

In de zomer zien veel online shops een flinke dip in de verkoop, vooral in de maanden juli en augustus. Het is daarom een goed idee om wat plannetjes achter de hand te hebben om deze terugval tegen te gaan. Een creatieve en leuke manier om je klanten betrokken te houden is door een zomerse zoekactie te organiseren, geïnspireerd op het inmiddels klassieke online paaseieren zoeken!

Zonnebrillen zoeken bij Growing Concepts

Een inspirerend voorbeeld hiervan is de zoekactie van Growing Concepts. Bij deze webshop kochten we onlangs een prachtig terrarium en sindsdien ontvangen we wekelijks hun nieuwsbrief. Deze week was er een interessante actie: klanten maken kans op €50 shoptegoed en korting door een van de vijf verborgen zonnebrillen te vinden. Ondanks dat de actie enigszins verwarrend was door de vele elementen, bood het een leuk concept dat eenvoudig en effectief kan worden toegepast in jouw webshop.
 

Tip: wat je ook doet; houd het simpel

De sleutel tot een succesvolle actie is eenvoud. Zorg ervoor dat je actie helder en gemakkelijk te begrijpen is voor je klanten. Simpele instructies en duidelijke beloningen maken het voor iedereen leuker en makkelijker om deel te nemen.

De voordelen van zo'n zomerse zoekactie

Het organiseren van een zoekactie heeft meerdere voordelen voor webshops:

 1. Verhoogde betrokkenheid: Zoekacties trekken de aandacht van klanten en moedigen hen aan om langer op je website te blijven. Dit verhoogt de kans op aankopen.
 2. Verbeterde klantenbinding: Door een leuke en interactieve ervaring te bieden, versterk je de band met je klanten en verhoog je de loyaliteit.
 3. Hogere conversies: Zoekacties kunnen de conversieratio verhogen doordat klanten gemotiveerd zijn om deel te nemen en mogelijk een aankoop te doen om in aanmerking te komen voor prijzen.
 4. Meer verkeer naar je website: Promotie van de zoekactie via nieuwsbrieven, social media en andere kanalen kan extra verkeer naar je website genereren.
 5. Versterking van je merk: Een creatieve en goed uitgevoerde zoekactie kan je merk positief onder de aandacht brengen en onderscheiden van concurrenten.
 6. Extra verkoop tijdens de zomermaanden: Door klanten een reden te geven om je website te bezoeken en deel te nemen aan de actie, kun je de daling in verkopen tijdens de zomermaanden tegengaan.

Hoe organiseer je een converterende zomer zoekactie?

Hier zijn enkele stappen om je op weg te helpen:

 1. Bepaal een thema: Kies een zomers thema dat past bij je webshop. Denk aan het zoeken naar zonnebrillen, schelpen, zonnetjes of cocktails.
 2. Verstop de items: Plaats de geselecteerde items op verschillende plekken in je webshop. Zorg ervoor dat ze goed zichtbaar zijn maar toch een beetje verstopt om het spannend te houden.
 3. Communiceer duidelijk: Zorg voor duidelijke instructies over hoe klanten kunnen deelnemen en wat ze kunnen winnen. Bijvoorbeeld: "Vind één van de vijf verborgen zonnetjes en maak kans op €50 shoptegoed!"
 4. Bied aantrekkelijke prijzen: Geef klanten een goede reden om deel te nemen door aantrekkelijke prijzen aan te bieden, zoals shoptegoed, korting of gratis producten.
 5. Promoot je actie: Gebruik je nieuwsbrief, social media en website om je zoekactie te promoten. Vertel je klanten hoe ze kunnen deelnemen en wat ze kunnen winnen.
 6. Houd het leuk en interactief: Maak van de zoekactie een leuke ervaring. Voeg bijvoorbeeld een spelelement toe of moedig klanten aan om hun vondsten te delen op social media.
 7. Evalueer en leer: Na afloop van de actie, evalueer wat goed ging en wat beter kan. Gebruik deze inzichten om je toekomstige acties nog succesvoller te maken.

Inspiratie opdoen?

Lees onze blogpost ‘Een converterende Paasactie in 7 stappen’ voor meer inspiratie. Bekijk hoe Growing Concepts hun actie heeft aangepakt en geef er je eigen zomerse draai aan. Maak er een feestje van om bij jou in de zomer te shoppen!

Meer van dit soort handige uptodate inspiratie?

Zin in meer? Word SYSO VIP, and as simple as that. SYSO VIP is onze besloten club voor webshop ondernemers die graag serieus willen groeien op een leuke en niet te moeilijke manier.

Vertel, ga jij er wat mee doen?

Een creatieve en goed uitgevoerde zoekactie kan een geweldige manier zijn om je klanten te betrekken en de zomerdip in je verkoop te verminderen. Dus waar wacht je nog op? Begin met plannen en maak van jouw webshop dé plek om deze zomer te shoppen!

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.