Meer website bezoekers met clickable Idee Pins!

Meer website bezoekers met clickable Idee Pins!

Goed nieuws voor iedereen die Pinterest gebruikt voor marketingdoeleinden! Sinds kort zijn Pinterest Idee Pins clickable, wat betekent dat je nu een URL kunt toevoegen aan je Pinterest "Stories" en direct verkeer naar je website kunt krijgen. Deze nieuwe optie wordt momenteel uitgerold voor desktop en zal binnenkort beschikbaar zijn voor iedereen. Aanbevolen SYSO expert Jody Hoogendoorn van de Pinacademie legt het hieronder haarfijn aan je uit.

Maar wat zijn Idee Pins precies?

Idee Pins zijn een relatief nieuwe functie binnen Pinterest waarmee je een soort "verhaal" vertelt via afbeeldingen, video's en tekst. Ze zijn anders dan gewone pins omdat je meerdere afbeeldingen en video's kunt combineren om een verhaal te vertellen. Eigenlijk is het hetzelfde als Instagram Stories, maar je gebruikt ze op Pinterest ietsje anders.

Met Idee Pins kun je je creativiteit de vrije loop laten en je merk op een nieuwe manier presenteren. Belangrijk is en blijft dat je mensen inspireert met je content. Want dat is juist de reden dat mensen op Pinterest zitten: ze zoeken inspiratie. Maak bijvoorbeeld DIY-tutorials of product-demo’s. Nieuw is ook dat je jezelf kunt laten zien. Niet met een haver latte behind-the-scenes. Maar wel terwijl je iets uitlegt, een recept maakt, een product laat zien of vertelt over jouw dienst. Dit werkte "vroeger" niet, maar Idee Pins lenen zich hier goed voor.

Hallo, gratis clickable stories!

Heel veel bedrijven, ook de grote A-merken, maken trouwens nog helemaal geen gebruik van Idee Pins. Dat is zonde, want het is een gemiste kans om meer verkeer naar je website te krijgen en je merk op een nieuwe manier te presenteren.
Waarom ik zo enthousiast ben over deze nieuwe toevoeging? Hallo, gratis clickable stories! Dat is toch geweldig?

Nog meer voordelen van Idee Pins

Voordeel 1 - Ze blijven altijd bestaan!
Ze verdwijnen niet na 24 uur. De tijd en energie die je er in stopt is niet voor niets. Ze blijven keer op keer naar boven komen in de zoekopdrachten binnen Pinterest.

Voordeel 2 - Mensen kunnen Idee Pins bewaren op hun Pinterestaccount. Waardoor nog meer mensen jouw Idee PIn te zien krijgen. Hoe goed is dit!

En nu, met de mogelijkheid een link toe te voegen, zijn Idee Pins nog effectiever doordat ze je publiek direct naar je website brengen. Easy peasy. Dit maakt Idee Pins nog waardevoller als je je product, dienst of merk onder de aandacht wilt brengen en meer verkeer naar je website wilt. Dat is tenslotte één van de Super Powers van Pinterest: direct websitebezoek en geen gedoe met Link in Bio waar niemand op klikt. Gewoon keiharde traffic van potentiële klanten.

Hoe voeg je de URL toe aan je Idee Pin?

Maak eerst de Idee Pin en publiceer deze. Klik dan op het pen-icoontje onderaan je Idee Pin. In het scherm dat nu opent, kun je onderaan (klein stukje scrollen) onder het veld LINK een URL toevoegen. Straks kan dat wellicht ook kan als je de Idee Pin aan het maken bent. Want dit is natuurlijk wel een beetje omslachtig. Maar... we kunnen in ieder geval een link toevoegen en website bezoekers aantrekken hiermee.

Deze nieuwe optie wordt momenteel uitgerold voor desktopgebruikers en zal snel voor iedereen beschikbaar zijn. Ook voor mobiel Heb jij dit nog niet? Wacht rustig af, het zal binnenkort zeker komen.

Pinterest Account Scan door Jody

Ben je al een tijdje bezig met Pinterest en bent je bewust dat je er meer uit kunt halen. Maar hoe dan? Wil je dat er eens iemand met je meekijkt en je tips geeft? Dan is de Pinterest Account Scan ideaal en momenteel boek je die nog even van €250,- voor €197,-

Tijdens een Pinterest Account Scan bekijkt Jody je Pinterestaccount en brengt Jody voor je in kaart wat goed gaat, waar verbeterpunten zitten en wat jouw kansen en mogelijkheden zijn. In een Zoom gesprek van een uur neemt ze dit stap voor stap samen met je door. Daarnaast krijg je extra tips waarmee je nog meer uit Pinterest haalt. Perfect om eindelijk eens goed aan de slag te gaan met Pinterest!

LET OP! Deze aanbieding van €250,- voor €197,- is alleen geldig in maart 2023 (inplannen kan in andere maanden, reserveren alleen in maart). Stuur Jody gewoon even een email met je gegevens: welkom@pinacademie.nl Succes!

Dit artikel kan tot stand i.s.m. Jody Hoogendoorn van de Pinacademie.

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.