Motivatie video: can you change the world?

Motivatie video: can you change the world?

Dit is de video waarover ik het heb in het Sell your stuff online werkboek op pagina 91. Deze Apple-commercial raakt me keer op keer. Waarom weet ik niet precies, om heel veel redenen denk ik. Bovenal motiveert de video me ontzettend, dat is zeker.

Merkrockstar

In mijn boek geef ik aan dat bij het zoeken naar je identiteit moet kijken naar jouw eigen merkrockstars. Met een ‘rockstar’ bedoel ik een voorbeeld, iets of iemand die jou aanspreekt, waar je lering uit trekt en dus niet iets wat je kopieert(!).

Apple
Één van mijn eigen persoonlijke merkrockstars is Apple. 
Altijd al geweest. Dit merk vind ik al bijna geen merk meer, maar iets wat standaard is voor ‘cool’. Door mijn grafische opleiding ben ik met Apple opgegroeid. De computers en gadgets worden nog steeds mooier en als je denkt dat het niet mooier kan, komt Apple standaard met iets nóg mooiers. De ‘Think different’-commercial met Einstein en Picasso geeft precies weer welke lading Apple voor mij heeft. ‘People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do', zo positief en bemoedigend. Als ik dat maar een heel klein beetje kan uitstralen met Sell your stuff online... dan is mijn missie al geslaagd.

De complete Here's to the crazy ones Apple commercial

Here’s to the crazy ones, the misfits, the rebels, the troublemakers, the round pegs in the square holes… the ones who see things differently — they’re not fond of rules… You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them, but the only thing you can’t do is ignore them because they change things… they push the human race forward, and while some may see them as the crazy ones, we see genius, because the ones who are crazy enough to think that they can change the world, are the ones who do.

— Steve Jobs, 1997

Laat een reactie achter

Note: publicatie van je reactie kan even duren. Dankjewel voor je geduld.