SYSO podcast - Stoppen met social media, wat je niet hoorde bij EditieNL #09

SYSO podcast - Stoppen met social media, wat je niet hoorde bij EditieNL #09

Meer dan 4 miljoen Nederlanders willen stoppen met social media, maar doen dat niet. Dat is bizar toch?! Zeker als je leest in het recente onderzoek van Newcom.nl dat de gemiddelde Nederlander 30 dagen per jaar op social media rondscrolt, 30 dagen van 24 uur… Dat is toch niet normaal?! Dan ben je een hele maand kwijt aan, ja wat eigenlijk?

Dit, de uitkomst van het nationaal social media onderzoek, is de aanleiding geweest voor EditieNL om mij weer te interviewen. Ze hebben mij veel leuke vragen gesteld, maar daar is ontzettend in geknipt, waardoor ik nu als een soort ex-verslaafde door het leven ga. Maar dat boeit me verder niet zo, als ik daar andere mensen mee kan helpen. Omdat niet alles is uitgezonden, uiteraard, hierbij mijn podcast met wat meer context. Enjoy!

🔥 Inhoud in het kort

Je krijgt antwoord op deze vragen:

 • Wanneer ben je gestopt met social media?
 • Waarom ben je gestopt?
 • Hoe reageerde de omgeving?
 • Hoe ben je gestopt?
 • Vond je dat moeilijk?
 • Heb je tips om te stoppen met social media?

Digital verslaving test

🔥 Alvast wat tips voor jou als je zelf wilt minderen 

 • Zet je mobiel zoveel mogelijk op stil en haal de trilfunctie er sowieso af. Ruim de apps op, gooi weg wat je niet meer nodig hebt.
 • Haal je socials leeg die je niet meer gebruikt.
 • Geef jezelf een blok van 30 minuten op een dag, bijvoorbeeld tijdens de lunch, om je socials te checken.
 • Laat je mobiel in je tas of op een vaste plek in huis. Zorg dat ie niet in de slaapkamer komt, ga er ook niet mee naar de wc. Tijdens het eten ook liever geen mobieltjes op tafel.
 • Ga meer de natuur in en zoek een leuke, nieuwe hobby.
 • Ontvolg alles en iedereen waar je niet blij meer van wordt. Verwijder jezelf uit stomme Whatsapp-groepen en voel je vrij!
 • Doe de Digital Detox, verkrijgbaar bij Happlify, tijdelijk met korting.

  🔥 Wil je geen enkele aflevering meer missen? Abonneer je dan op de SYSO podcast of schrijf je in voor onze Awesome tips nieuwsbrief.

  Veel plezier met luisteren (waar jij wilt :-))

  Veel plezier met de SYSO podcast heb je tips, vragen, suggesties of wil je me gewoon even laten weten wat je ervan vond (leuk!)? Mail dan naar hello@sellyourstuffonline.nl of laat hieronder een berichtje achter.

  🔥 Handige links & credits uit deze podcast

  Abonneer je hier

  SYSO podcast voor online ondernemers

  🍋 Doe de Digital Detox van Happlify

  Hersenloos scrollend op social media van de ene post door naar de andere. Even de comments lezen *swipe, swipe* tot ik niet meer weet waarnaar ik opzoek was. Had ik wel een doel? Eh, hóe lang was ik bezig?! Hm, als je dit een beetje herkent ben je best wel toe aan een digital detox.

  De tijd vliegt, de jaren dat je kids naar Zwitsal roken denderden voorbij, ineens sta je niet meer te wachten op het schoolplein en bekruipt je het gevoel dat het leven toch echt eindig is en alles voorbij gaat.

  Dramatisch: ja. Reëel ook en sinds we die smartphone hebben, leveren we gemiddeld ook nog eens dik 2 uur per dag in aan... ja aan wat eigenlijk?

  👉 Klik hier en doe de detox tijdelijk super voordelig. Want: ht echte leven speelt zich niet af op je mobiel.

  Digital Detox - Mariko Naber

  Laat een reactie achter

  Note: publicatie van je reactie kan even duren. Dankjewel voor je geduld.