Wat is BeReal en wat kun je er als ondernemer mee?

Wat is BeReal en wat kun je er als ondernemer mee?

Als je SYSO al even volgt weet je dat ik een haat-liefde-ding met social media heb. Lees ook: Géén social media meer gebruiken. Cool of kansloos? Dat betekent dat ik graag verder kijk dan alleen maar geld brengen naar Facebook om zichtbaar te zijn. En als er dan weer eens wat fris en leuks voorbij komt... dan ben ik er als de kippen bij. Zo word ik heel blij van het initiatief BeReal. 

Wat is BeReal?

Op BeReal is het de bedoeling dat iedereen op hetzelfde moment een 'echte' foto maakt en die deelt. Je krijgt maar 2 minuten om dat te fixen, er zijn geen filters en je kan de foto alleen maar plaatsen zoals 'ie is. De foto is trouwens gemaakt door beide camera's van je telefoon, je ziet dus de voor- en achterkant van waar je op dat moment bent. Je bent flink exposed dus, kijk maar.

BeReal claimt een app te zijn die het delen van het 'echte' leven aanmoedigt. En dat is een fris en fijn idee (voor zolang het duurt 😂).

Wie kan jouw BeReal foto's zien?

Je kunt kiezen wie jouw foto's kunnen zien: alleen voor je vrienden die je zelf toevoegt, of iedereen die de app heeft. Degenen die je post kunnen zien, kunnen erop reageren met een comment of een RealMoji: dat is een foto van henzelf waarin ze een overdreven gezichtsuitdrukking tonen. BeReal slaat je eigen foto's op in een kalender. Hiermee heb je een soort dagboek met op elke dag een foto (die alleen jij kan zien en dat is ook een fijn idee).

Is BeReal zakelijk ook leuk?

De tijd zal het leren. Wie weet is het net als Clubhuis een natte scheet. Maar een heerlijk nieuwe kijk op social media is het zeker wel. Bovendien wordt BeReal momenteel massaal omarmt door jongeren. In juli 2022 heeft sociale media platform BeReal al 15% (!) van de 13-24 jarigen bereikt. Jongeren blijken hiermee en masse te gaan voor een alternatief, 'gezond' digitaal sociaal medium. Ter vergelijking: TikTok had begin 2020 een bereik van 20% in deze doelgroep, dus de groeipotentie is er zeker! Bron: Fonkmagazine

👉 Wil je BeReal zelf eens uitproberen, hier vind je de BeReal en hier kun je mij volgen > bere.al/marikonaber

Laat een reactie achter

Note: publicatie van je reactie kan even duren. Dankjewel voor je geduld.