Casestudy: Beau accessoires branding, webshop + coaching

Casestudy: Beau accessoires branding, webshop + coaching

Melany was één van de meest ijverige deelnemers aan ons Content coach programma. Toen ze bij SYSO aanklopte had ze al veel zelf gedaan. Ooit begon ze bij Mijnwebwinkel met Beau accessoires en ontwierp ze haar eigen logo. Nu was het tijd voor het volgende niveau.

We ontwikkelden een gloednieuwe branding en restylden haar Shopify webshop waarnaar zij is verhuisd. Daarop volgend begonnen we aan een 1-op-1 coaching helemaal custom naar de doelen van Melany.

Wie is Beau accessoires?

Beau accessoires is een kleinschalige, persoonlijke webshop, gerund door Melany Beaumont. Eenmaal in de shop zie je meteen wat haar passie is: edelstenen. Ze weet er van alles over te vertellen en maakt ook zelf de sieraden die je in haar shop terugvindt. Zoek je nog naar een steen die bij jou past? Dan kun je bij haar ook een persoonlijke edelsteen reading boeken. 

Beau accessoires

Resultaat

Bij een branding project hebben we altijd eerst een gesprek, dan een online intake (vragenformulier) en vervolgens wordt er door ons een moodboard gemaakt. We bespreken dit moodboard met de klant, halen weg wat niet zo aanspreekt en voegen toe waar nodig. Uiteindelijk ontstaat dan een mooi visueel uitgangspunt en gaan we aan de slag. 

Het resultaat voor Beau accessoires is een duidelijke en natuurlijke huisstijl die past bij Melany's werkwijze en liefde voor de natuur. Het uit de B groeiende takje staat symbool voor de spirituele groei die je in de producten en diensten van Beau accessoires vindt als klant. Bij het coachingstraject met Melany werd helder dat edelstenen en de natuur meer de boventoon zouden moeten voeren. Zodoende is dat in de branding verwerkt, hebben we de kleur roze wat minder fel gemaakt en een mooi zachte olijfgroen erbij gevonden.
 

Beau accessoires rebranding logo

De nieuwe webshop

De Beau accessoires webshop is gemaakt met Shopify, een fijne SaaS e-commerce oplossing die meegroeit met de onderneming en standaard is uitgerust met veel automatische marketing opties. Er is gekozen voor het eigen thema van Shopify: Dawn, wat we volledig naar de branding en wensen hebben ingericht.

Beau accessoires - Shopify webshop
   

Melany van Beau accessoires

We stelden Melany van Beau accessoires een paar vragen

Melany heeft een grote fascinatie voor kristallen, hun affirmatie, de rust en kracht die de edelstenen uitstralen. "Door de jaren heen tijdens alle ups en downs die deel uitmaken van mijn leven, kwam ik steeds terug bij de stenen. ik combineer ze ook met een mooie affirmatie om de magie nog krachtiger te maken. En zo begon ik me er steeds meer ermee bezig te houden. Ik werd helemaal nieuwsgierig naar hun werking, ik begon me ook meer te verdiepen in hun samenstelling, ik begon boeken te lezen, en dook dieper en dieper in de magische wereld van kristallen", aldus Melany. In 2015 opende ze haar webshop om ook andere mensen te laten kennismaken met edelstenen en zo hun eigen talisman te vinden in de vorm van een mooi sieraad of losse edelsteen.

Wat vind jij het allerleukste product(categorie) uit het assortiment?

Dan kies ik wel voor de Wire wrap kettingen en ook de Mala kettingen. Omdat de kettingen heel leuk zijn om te maken en geen een is dezelfde ze zijn allemaal uniek, ik buig maar mee met de draad. En beide de wire wrapping en de mala vind ik zo zen om  mee bezig te zijn. Dan ben ik echt helemaal in mijn element. 

Universal love mala

Wat heeft je doen besluiten SYSO in de arm te nemen?

Ik volg mariko al heel lang sinds de begin van mijn onderneming heb ik haar boek Sell your stuff online. Sindsdien ben ik echt een die hard fan geworden. Ik heb heel veel cursussen gevolgd bij Mariko en altijd super blij mee. Toen ik haar branding werk zag had ik altijd gezegd wanneer ik een grote rebranding wil gaan doen dan wil ik wel dat het door SYSO wordt gedaan.

Wat heb je als resultaat behaald met je nieuwe branding en webshop tot nu toe?

Ja hoor ik ben super blij ermee. Nu voelt het echt een professionele webshop. En zelfs mijn eigen zelfvertrouwen is gegroeid, in de zin van dat ik echt achter mijn webshop kan staan. Daarvoor waren er telkens kleine dingen die niet lekker zaten. Mijn twijfel is helemaal weg. Nu kan ik mijn webshop met trots overal delen. 

Mogen we van je weten wat je toekomstplannen zijn?

Mijn toekomstplan is om wat luxere gift box aan te bieden. Een edelstenen set om een eigen ritueel thuis te doen in je vertrouwde ruimte (bijvoorbeeld je eigen grid maken, selfcare set enz). En ik wil een kleine ruimte waar mensen mijn creaties in het echt kunnen zien. En waar ik dan de persoonlijke edelsteen readings ook live kan doen. 

Zou je SYSO aanbevelen?

Ja zeker! Ik vertel vaak over hoe blij ik ben met SYSO!

Beau accessoires brandboard

Dankjewel Melany

Het was heel bijzonder om te zien hoe jouw onderneming transformeerde tot wat het nu is. Waar je nu staat heb je helemaal zelf gedaan. Je werkt zelf heel hard aan Beau accessoires en maakt bewuste keuzes, hierdoor heb je je eigen pad gecreëerd. Je bent inmiddels een inspiratie voor velen, daar mag je trots op zijn! Het is heel fijn om met jou te werken, dankjewel voor je vertrouwen en succes met alles wat je nog gaat doen. Gelukkig ben je SYSO VIP, dus tot gauw weer!

👉 Ben jij ook toe aan een mooie (re)branding?
👉 Liever (ook) een nieuwe webshop?
👉 Of is 1-op-1 coaching wat je zoekt?