Bi Happy Creations casestudy SYSO

Casestudy: Bi Happy Creations webshop

Krijgen is leuk, geven nog leuker! - dat is het credo van eigenaresse Bianca. En geven wordt nog leuker als je de cadeaus compleet in stijl kunt afleveren of verzenden. Daar helpt Bi Happy Creations je graag bij. Van unieke inpaksets tot workshops om de fijne kneepjes te leren, de leukste kadootjes en ka-doosjes tot volledige inpakservice... In deze vrolijke shop vind je alles om het geven leuker én makkelijker te maken.

Bianca hikte er al een tijdje tegenaan; ze groeide uit haar huidige webshop-systeem. De techniek ontwikkelde niet mee met haar wensen en inmiddels was haar voorraad te groot om overzicht te houden. Zo kwam ze bij SYSO terecht en we konden vrijwel direct aan de slag met een de bouw van een gloednieuwe webshop.

Bi Happy Creations Instagram

Resultaat

Het resultaat is een heel vrolijke en super functionele webshop gemaakt met e-commerce software Shopify. Een mooie online omgeving die meegroeit met de behoefte van Bianca's onderneming. Eenmaal opgezet is het onderhoud eenvoudig en kan de shop zelf worden aangepast en bijgehouden.

Bi Happy Creations is klaar voor de toekomst en heeft nu alles in huis om te bouwen aan een stevige plek binnen de markt. Dat wordt onder andere gedaan met een groot aantal handige SYSO cursussen en programma's.

Bi Happy Creations casestudy - van Mijnwebwinkel naar Shopify

   

Bianca - Bi Happy Creations

We stelden Bianca van Bi Happy Creations een paar vragen

Waarom ben je Bi Happy Creations begonnen?

Het is een uit de hand gelopen hobby. Ik deelde al een tijdje inpakwerk op Insta en kreeg steeds meer vraag naar de services en cadeautjes. Ik kreeg de vraag of ik workshops wilde geven bij een vmbo-college. Hiervoor moest ik echter wel een factuur kunnen opmaken, met btw-nummer.  Ik heb mezelf ingeschreven bij KVK, om daaraan te kunnen voldoen. En greep de gelegenheid aan om er dan meteen een heel bedrijf omheen te bouwen. Een bedrijf waar ik alles kan delen waar ik zelf zo blij van word.

Wat vind jij de allerleukste product(categorie) uit jouw assortiment?

Moeilijk! Ik verkoop niets waar ik zelf niet 100% blij van word. Maar wat ik de aller, allerleukste producten vind…. De boeken van De Wereld van Snor en de hele wenskaarten collectie. Die is inmiddels gigantisch en er zit zoveel moois tussen. Zou ze het liefst allemaal inlijsten.

De Wereld van Snor boeken

Wat heeft je doen besluiten SYSO in de arm te nemen?

Ik loop al een tijdje mee in het content coach programma en heb daar zoveel moois voorbij zien komen. Ik was al overtuigd van de overgang van Mijn Webwinkel naar Shopify. Ik twijfelde alleen nog tussen: zelf doen of laten doen. Ik wist wel meteen zeker dat als ik het zou laten doen, dan moest Mariko het doen. Ik heb een klein voorproefje gehad toen Mariko zo lief was om in een half uur mijn oude website zoveel mooier op te zetten. Dus ik had geen twijfel dat zij, met meer tijd, echt iets geweldigs zou kunnen maken van mijn nieuwe website.

Ben je blij en wat heb je als resultaat behaald met je nieuwe webshop tot nu toe?

Ik ben superblij met de nieuwe site. Hij oogt niet alleen fijner, hij navigeert ook zoveel beter. Er zit veel meer leven in en hij is voor mij, als winkel, ook veel fijner om mee te werken. De shop is net 2 dagen online. Dus over de resultaten kan ik nog niet veel zeggen. Maar ik weet zeker dat het goed zit.

Mogen we van je weten wat je toekomstplannen zijn?

Jazeker! Sowieso wil ik op een aantal gebieden uitbreiden, vooral op de zakelijke markt. Zodra dat allemaal uitgeschreven online staat, ga ik op zoek naar een pandje. Een eigen plekje om dingen op te slaan, om workshops te geven en misschien wel van tijd tot tijd open te kunnen stellen als winkeltje.

👉 Ben jij ook toe aan een nieuwe webshop?

Zou je SYSO aanbevelen?

Absoluut! Jullie hebben zoveel ervaring en zijn zo thuis in wat jullie doen. Zo fijn om iemand geheel te kunnen vertrouwen en los te laten gaan op iets dat zo belangrijk voor je is. Iemand die luistert naar je wensen en dat ook zo mooi weet te vertalen in de look & feel van de site. Zodat de site echt voelt als de mijne.  En het ging ook qua communicatie heel fijn. Prettig om al je vragen te kunnen stellen, zonder dat je er op neergekeken wordt. Ik heb het al veel gezegd, maar ik zeg het gewoon nog eens: Super, super bedankt, voor alles!

Is er nog iets anders wat je graag wilt laten weten. Een tip voor andere ondernemers/pioniers?

Volg je intuïtie, doe vooral wat je het allerleukst vindt om te doen. Vind je het superleuk om jou eigen website van de grond af te bouwen en denk je dat het jou zonder hulp prima gaat lukken? Top, doen! Maar bedenk ook ten alle tijden: Wat brengt mijn bedrijf waar ik het wil hebben? Sommige zaken uitbesteden kan veel geld kosten, maar bedenk dan ook wat het je op kan leveren, qua tijd en qua uitstraling. Ik was trots op de website die ik zelf had gebouwd, maar als ik nu het verschil zie met de site die Mariko voor mij heeft neergezet, dan was mijn website eigenlijk maar kinderspel. Zulke investeringen zijn dus gewoon echt de moeite waard. Zelfde geldt bijvoorbeeld voor dingen als boekhouding. Ben je niet zo sterk met cijfertjes? Dan ben je misschien beter af met extern bedrijf. Nog een tip: Blijf vooral dicht bij jezelf, dat maakt het ondernemen niet alleen leuker maar ook veel makkelijker.

Dankjewel Bianca

Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk. Het was dan ook super leuk om aan jouw webshop te werken met al die leuke producten en ideeën die je hebt. We wensen je heel veel plezier en succes en blijven natuurlijk volgen!

👉 Ben jij ook toe aan een nieuwe webshop?