Casestudy: Daniëlle Balfoort branding + webshop

Casestudy: Daniëlle Balfoort branding + webshop

Daniëlle Balfoort is borduurkunstenares, ze maakt de mooiste objecten met naald, draad, kralen en pailletten. Tot voor kort werkte Daniëlle onder de naam Studio Up North, maar dat is inmiddels ancient history... 

In 2019 nam Daniëlle contact met ons op. Er waren grote veranderingen op komst, tot nu toe jaren zelf haar branding en webshop gedaan en vond het tijd voor een professionele rebranding en gloednieuwe Shopify webshop. En dan ben je bij Sell your stuff online helemaal aan het goede adres. We gingen aan de slag met een nieuwe branding en een Shopify webshop.

Wie is Daniëlle Balfoort?

Borduurkunstenares Daniëlle Balfoort maakt betoverende objecten met haar haute couture embroidery skills die ze leerde in 2017 op de Royal School of Needlework in de UK. Borduren zit in haar bloed, net als styling en het spotten van bijzondere vormen en kleuren in de natuur. Als klein meisje maakte zij al graag magische dingen van stoffen, garen en kralen zoals jurken voor haar poppen. Vele opleidingen en jaren later volgt zij nu haar hart volledig met het maken van de wonderlijkste borduursels. De broches lijken wel ruwe edelstenen en ook haar wandkunst is one of a kind.

Resultaat

Het resultaat is een stijlvolle upgrade. Bij aanvang van het project adviseerden we Daniëlle onder haar eigen naam te gaan werken om zo haar kunstenaarschap te onderstrepen. 'Studio' dekte de lading niet meer en Up North, daar woont Daniëlle inmiddels ook niet meer. Tijd voor een nieuwe koers als 'Daniëlle Balfoort', wat een prachtige naam is en meteen goed voelde.Het logo en huisstijl hebben we op deze gedachte aangesloten. Een tijdloze en stijlvolle presentatie als gevolg, helemaal in lijn met de borduurkunst van Daniëlle.

De webshop is met e-commerce software Shopify gemaakt en groeit mee met de behoefte van de onderneming. Eenmaal opgezet is het onderhoud eenvoudig en kan Daniëlle zelf de shop aanpassen en bijhouden.

We stelden Daniëlle Balfoort een paar vragen

Waarom ben je Daniëlle Balfoort begonnen?

Ik ben de website begonnen omdat ik verhalen wil vertellen met mijn borduurwerk en laten zien wat haute couture borduren inhoudt.

Wat vind jij het mooiste product uit je shop?

Het werk Future uit de Transformation serie, door de verschillende combinaties van materialen en lagen.

Wat heeft je doen besluiten jouw branding en webshop door Sell your stuff online te laten maken?

Ik volg Mariko al sinds haar webshop Applepiepieces en heb oa de insta followers cursus gevolgd. De manier waarop Mariko communiceert en informatie met veel waarde deelt vind ik heel prettig. Het hele proces van inspiratie bord tot eindproduct ging soepel en Mariko heeft mijn ideeën op een hele gave manier omgezet naar een website met shop.

Wat heb je als resultaat behaald uit de nieuwe webshop tot nu toe?

Veel enthousiaste reacties en aankopen van broches.

Mogen we van je weten wat je toekomstplannen zijn?

Jazeker, ik heb heel veel plannen maar allereerst zal er meer wall art in de webshop komen maar ook andere accessoires als sjaals en mutsen. Met mijn nieuwsbrief wil ik mensen gaan inspireren met nieuw werk en waar mijn werk te zien zal zijn. Door middel van filmpjes ga ik in de toekomst ook meer borduurtechnieken toelichten.

👉 Ben jij ook toe aan een mooie (re)branding?
👉 Liever (ook) een nieuwe webshop?

Zou je Sell your stuff online aanbevelen?

Ja absoluut! In het verleden heb ik een website door een andere partij laten bouwen maar ik mistte daar echt het meedenken, uitleg en de service. Voor mij is dat belangrijk en dat de uitleg van mijn ideeën over wat de site moet uitstralen goed vertaald worden. Ben heel blij ook met mijn nieuwe logo en het was Mariko die aangaf dat het goed zou zijn als ik mijn eigen naam zou gaan gebruiken voor mijn bedrijf. Spannend maar ook heel blij dat ik dat gedaan heb!

Is er nog iets anders wat je graag wilt laten weten. Een tip voor andere ondernemers/pioniers?

Niet opgeven, heb een lange adem en vertel iedereen over je werk. Zeker met de niche waar ik in zit is het belangrijk om er op uit te gaan en mensen te vinden die je verder kunnen helpen met bekendmaken van je werk. 

Dankjewel Daniëlle

Wat een mooie opdracht was dit. Dankjewel hiervoor en ook voor je vertrouwen, het is zo mooi om te zien dat het werkt en dat de huisstijl je helemaal eigen is geworden. Het was een heel fijn project om aan te werken. Veel succes met het maken van de mooie kunstwerken onder jouw eigen, mooie naam Daniëlle Balfoort. Wij volgen!

👉 Ben jij ook toe aan een mooie (re)branding?
👉 Liever (ook) een nieuwe webshop?