Casestudy: De Alchemista Shopify webshop

Casestudy: De Alchemista Shopify webshop

Maak kennis met dé go to voor moderne witches, mystics en magical people: De Alchemista. Mijn hart maakte een sprongetje toen Kim contact opnam met de vraag of we haar webshop konden verhuizen naar Shopify. Graag! Wat Kim doet vind ik namelijk razend interessant en dan is het heel leuk werken aan een project als dit. Nu hebben we sowieso niets te klagen over onze klanten, en zo was ook dit project weer een feest.

De vraag was super duidelijk: verhuizen van de webshop naar Shopify

Wie is de Alchemista?

In 2015 begon Kim haar hoekje op het internet te claimen met een blog over hekserij en spiritualiteit, wat later uitgebreid werd met workshops en tarot readings. Tijdens alle gesprekken die zij met anderen hierover had en dankzij het blog, kwam één onderwerp steeds naar boven. Men wilde wel meer en 'iets' met spiritualiteit, maar wist niet hoe en waar te beginnen. Deze overtuiging in combinatie met mijn liefde voor kruiden, geuren + mooie dingen, heeft geleid tot De Alchemista. Je vindt er door Kim zelf samengestelde Herbal Incenses (losse wierook), Energy Mists en Oil Elixirs, combinaties met ieder een eigen werking of intentie. Je kunt er ook terecht voor tijdelijk beschikbare producten en diensten zoals de maandkalender, Witchery kits en een mooi volledige tarot cursus.

Resultaat

Het resultaat is een heel rustgevende en inspirerende webshop. Wij maakten de basis, maar alle eer aan Kim voor het eigen maken van die nieuwe plek. De mooie fotografie werkt prachtig met een webshop die technisch op alle fronten klopt. 

De webshop is met e-commerce software Shopify gemaakt en groeit mee met de behoefte van de onderneming. Eenmaal opgezet is het onderhoud eenvoudig en kan de shop zelf worden aangepast en bijgehouden.

De Alchemista is klaar voor de toekomst en heeft een veelzijdige webshop waar ze zelf goed mee overweg kan. Een mooie online plek die heel offline aanvoelt en waar je echt het gevoel hebt dat je bij Kim op bezoek bent. Zo wordt spiritualiteit heel toegankelijk en krijg je zin om zinnig te verdwalen bij De Alchemista.

Helaas zijn we deze keer vergeten 'voor'-screenshots te maken, daarom hierbij alleen het eindresultaat.

We stelden Kim a.k.a. De Alchemista een paar vragen

Waarom ben je De Alchemista begonnen?
Ik werkte als leraar Engels op de middelbare school. Nu is leraar zijn al uitdagend genoeg, maar met mijn chronische vermoeidheid was het echt mission impossible. Ik had zoveel moeite met aan staan wanneer een baas besloot dat ik aan moest staan (of een ruimte met 30 tieners) waardoor ik uiteindelijk een burn out kreeg.
Ik besefte me dat het anders moet en verlangde zo diep naar een leven waarin ik mijn eigen tijden kon bepalen, een meer flexibel leven. Daar begon het mee, een verlangen naar vrijheid en mijn eigen baas zijn. Dat het iets moest zijn met spiritualiteit en, voornamelijk, moderne hekserij, wat geen twijfel over mogelijk. Witchcraft is zo’n integraal onderdeel van mij - daar moest mijn werk vanuit vloeien. En zo ontstond de Alchemista. Ik combineerde mijn liefde voor de craft, magie en geur en ging zelfgemaakte geurproducten, spiritual tools en online cursussen aanbieden.

Wat vind jij het mooiste product uit je shop?
Dat vind ik echt zó moeilijk! Ik ben zelf echt dol op mijn wieroken en krijg daar altijd heel positieve reacties op, maar ik stop ook hart en ziel in mijn online cursussen. Eigenlijk wisselt het steeds. De ene week ben ik geobsedeerd met een wierook, de volgende week kan ik niet stoppen met één van de sprays rond te spuiten. Dat vind ik ook zo fijn aan dit werk. Je kan veranderlijk zijn, je kan je werkzaamheden laten meebewegen met wat jouw voorkeur heeft.

Wat heeft je doen besluiten jouw branding en webshop door Sell your stuff online te laten maken?
Ik bekeek al een tijdje de case studies die voorbij kwamen van SYSO en vond de webwinkels altijd erg mooi eruit zien. Ook wilde ik graag van MijnWebwinkel naar Shopify en gezien Mariko met beide werkt leek me dat echt ideaal. Dat zijn de logische redenen. De echte reden was eigenlijk gewoon dat het goed voelde.
Ik kan soms eindeloos dingen onderzoeken en vergelijken, maar zodra ik het ‘ja, dit is het’ gevoel krijg dan ga ik er gewoon voor.
Daarnaast gaf Mariko, toen ik informatie opvroeg voor het laten maken van een website, aan dat ze het concept van mijn bedrijf heel tof vond. Dat was voor mij ook echt een belangrijke reden. Als (moderne) heks zijn er zat mensen die je zó raar vinden (wat ik wel een beetje snap hoor) en ik vond het echt heel belangrijk dat degene die mijn website zou maken er niet zo in stond. Dat ik samen zou werken met iemand die het begrijpt, dat gevoel kreeg ik wel echt bij Mariko.

Mogen we van je weten wat je toekomstplannen zijn?
Tuurlijk! Ik ben niet echt een vijf-jaren-plan-persoon, maar voor de nabije toekomst is het mijn plan me iets meer te richten op digitale producten. Mijn ware doel voor de Alchemista is een plek creëren op het internet waar iedereen met interesse in hekserij, waar je dan ook bent op je pad, zich welkom voelt om te delen en leren.
Dit kan ik meer neerzetten met online bijeenkomsten, workshops en cursussen dan met fysieke producten, dus daarom heeft dat mijn aandacht nu.

Zou je Sell your stuff online aanbevelen?
JA! Ik vond de samenwerking echt heel erg fijn. Het was zo duidelijk dat iedereen bij SYSO echt wel een beetje moeite doet om je bedrijf en missie te begrijpen en vanuit daar een site te maken. Het voelde absoluut niet als ‘gewoon nog een transactie’ waarbij jij de zoveelste site bent die eruit wordt gedraaid, maar echt als een ware samenwerking. Dat is precies waar ik naar op zoek was.

Is er nog iets anders wat je graag wilt laten weten. Een tip voor andere ondernemers/pioniers?
Poeh. Een les die ik steeds weer leer is hoe belangrijk het is om een goede baas voor jezelf te zijn. We ruilen niet een werkelijke baas in voor ondernemerschap om vervolgens onszelf drie slagen in de rondte te werken en strenger te zijn in functioneringsgesprekken met onszelf dan de bazen die ons voorgingen.
Ben de baas die je altijd wilde hebben. Vraag jezelf regelmatig wat je nodig hebt in plaats van maar eindeloos taken op je to-do lijst te blijven stapelen.
Ben een beetje lief voor jezelf ;-)


Ben je geïnteresseerd geraakt in De Alchemista en moderne hekserij? Luister dan zeker eens naar de Season of Witchcraft postcasts van Kim!

Dankjewel Kim

Het was heel erg fijn om met jou te werken. Je wist precies wat je wilde, maar hebt ons ook vrij gelaten op de punten waar we ruimte nodig hadden. We wensen je heel veel succes en plezier met het brengen van jouw positiviteit en inspiratie. Ik blijf je graag volgen en luister met plezier naar je podcasts. 

👉 Wil jij ook verhuizen en een goed converterende webshop