Casestudy: Ietsmooisvoorjou branding + webshop

Casestudy: Ietsmooisvoorjou branding + webshop

Ooit vloog Maaike als stewardess de hele wereld over en vond overal wel wat moois... Tot ze op een dag met zichzelf afsprak alleen nog maar souvenirs mee te nemen die een blijvende waarde hadden. En zo ontstond haar liefde voor zilveren sieraden en parels. Van het één kwam het ander, na cadeaus op bestelling mee te nemen, was het idee voor een webshop al gauw geboren: Ietsmooisvoorjou.

In 2020 was het zo duidelijk als wat. Maaike wilde een serieuze stappen maken met haar webshop en kwam vervolgens bij ons terecht. We hebben met veel plezier haar onderneming van top tot teen voorzien van een nieuwe branding én converterende Shopify webshop. De basis staat nu als een huis en met lifetime toegang tot ons Content coach programma houdt Maaike haar marketing strak.

Wie is Ietsmooisvoorjou?

Ietsmooisvoorjou is een kleinschalige, persoonlijke webshop, gerund door Maaike Kamminga. Er zijn voornamelijk sieraden van sterling zilver te vinden, echte parels en edelstenen. In de loop der jaren is niet alleen het zilver, maar ook het assortiment assieraden steeds mooier en groter geworden. Dat is inmiddels ook een belangrijk onderdeel van het assortiment.

Resultaat

Bij een branding project hebben we altijd eerst een gesprek, dan een online intake (vragenformulier) en vervolgens wordt er door ons een moodboard gemaakt. We bespreken dit moodboard met de klant, halen weg wat niet zo aanspreekt en voegen toe waar nodig. Uiteindelijk ontstaat dan een mooi visueel uitgangspunt en gaan we aan de slag. 

Het resultaat voor Ietsmooisvoorjou is een rustiger kleurenpallet om de duurzaamheid van het merk te onderstrepen. Ook zochten we naar een unieke, compacte vorm waar in een later stadium eventueel sieradenlabeltjes van kunnen worden gemaakt. Zo ontstond het gekantelde hart waar de woorden van de naam perfect in bleken te passen. Bovendien is het logo heel klein nog goed herkenbaar, wat een must is voor social media profielfoto's.

De nieuwe webshop

De gloednieuwe webshop is gemaakt met Shopify, een fijne SaaS e-commerce oplossing die meegroeit met de onderneming en standaard is uitgerust met veel automatische marketing opties. Er is gekozen voor heel flexibel thema wat we volledig naar de branding en wensen konden inrichten.

Ietsmooisvoorjou.nl

   
Maaike van Ietsmooisvoorjou

We stelden Maaike van Ietsmooisvoorjou een paar vragen

Waarom ben je Ietsmooisvoorjou begonnen?

De handel en verkoop hebben mij altijd getrokken. Tijdens onze reizen door Azië begon het inkopen van de meest mooie sieraden van sterling zilver, met en zonder edelstenen, en prachtige parels. Samen met mijn ouders stond ik al vele jaren op beurzen en landgoed-fairs met een prachtige kraam die wel een sprookje leek. Ik kreeg steeds meer verzoeken van klanten waar ze onze producten ook buiten de fairs en markten om konden kopen. Omdat ik intussen ook een jong gezin had, was het idee van een webwinkel geboren. 

Wat vind jij het allerleukste product(categorie) uit het assortiment?

Naast het verkopen van zilveren sieraden kreeg ik steeds meer interesse in mooie gedenksieraden. Dit resulteerde in een heel fijne collectie ashangers en gedenksieraden. Het geeft een kick om steeds weer de mooiste exemplaren aan te kunnen bieden voor goede prijzen. Het is een fantastisch product van sterling zilver dat mensen veel troost en steun kan bieden. Hoe mooi is het om een hanger met liefdevolle herinneringen te kunnen dragen? Mijn streven is om mijn prijs zo laag mogelijk te houden zodat ze ook bereikbaar zijn voor de iets krappere beurs.

Wat heeft je doen besluiten SYSO in de arm te nemen?

Ik volgde Mariko al een aantal jaren op afstand en zag welke mooie dingen er gebeurden wanneer zij een site of logo onder handen had genomen. De wens om haar ook eens naar mijn site te laten kijken groeide. Toen ik in verband met Covid-19 geen beurzen en fairs meer kon draaien, gaf het mij de gelegenheid om vol voor mijn webshop te gaan. Na een prettige intake ben ik met Mariko in zee gegaan. Dit gaf zowel mijn site als mijzelf een enorme boost.

Wat heb je als resultaat behaald met je nieuwe branding tot nu toe?

Mijn nieuwe branding is net af maar geeft me nu al rust en een heel trots gevoel. De uitstraling is veel professioneler geworden waardoor ik ook meer klanten naar me toe trek. Daarnaast is het fijn om een houvast te hebben met betrekking tot kleur, lettertype en logo. 

Mogen we van je weten wat je toekomstplannen zijn?

Naast mijn nieuwe branding volg ik ook het Content coach programma bij SYSO. Deze combinatie geeft structuur in het managen van mijn webshop. Hierdoor hoef ik niet steeds het wiel uit te vinden en kan ik me meer bezig houden met de dingen waar ik meer plezier aan beleef zoals productfotografie en klanten contact.
Ik heb enorm veel zin en vertrouwen in de toekomst. Ik kan nu met trots zeggen dat ik eigenaar ben van een heel fijn bedrijf waar ik 100% achter sta. Mijn plannen zijn om mijn verkoop te verhogen. Dit wil ik doen door meer bekendheid te krijgen door o.a. meer te doen op social media en het bloggen op te pakken. Daarnaast blijf ik natuurlijk mijn collectie uitbreiden zodat ik mijn klanten telkens weer verrast worden met iets moois!

Zou je SYSO aanbevelen?

De samenwerking met Mariko ervaar ik als heel prettig. Geen snelle, gladde praatjes maar structuur, rust en vertrouwen. Daarnaast af en toe een peptalk. Ze probeert eerst een goed beeld te krijgen van waar ik me prettig bij voel en daar sluit zij haar ideeën bij aan. Ze nam me stap voor stap mee in de ontwikkeling. Dit alles zorgt ervoor dat ik SYSO zeker zal aanbevelen.

Branding laten ontwerpen

Dankjewel Maaike

Het was een heel fijn project om aan te werken, dankjewel voor de super leuke opdracht. Je hebt ons je vertrouwen gegeven en daardoor konden we echt 'los' om iets te ontwerpen dat echt bij jou en je doelgroep past. Er staat een branding en webshop waarmee je járen vooruit kunt en waarmee je absoluut zult gaan groeien. Je hebt de draad ook direct goed opgepakt, de branding is helemaal 'eigen' en ik kan echt zien dat Ietsmooisvoorjou nu echt beter bij jou past als voorheen. Heel veel succes en plezier met Ietsmooisvoorjou, maar dat gaat zeker wel lukken zo!

👉 Ben jij ook toe aan een mooie (re)branding?
👉 Liever (ook) een nieuwe webshop?