Casestudy: The ZenShop golden ticket

Casestudy: The ZenShop golden ticket

The ZenShop, opgericht door de zussen Sabrina en Patricia, is een online oase van innerlijke rust en spirituele ontdekkingen. Hier vind je een mooie selectie edelstenen, tarotkaarten, spirituele woonaccessoires en meer, allemaal met zorg samengesteld om jou te begeleiden op je pad van persoonlijke groei en spirituele verkenning.

Bij The ZenShop vind je naast deze producten, ook verschillende readings en tarot leggingen. Dat maakt The ZenShop tot een complete beleving voor het vinden van rust en inspiratie!

Golden ticket

De zussen kozen voor een Golden ticket en zo ontwikkelden een gloednieuwe branding, verhuisden we de webshop van Mijnwebwinkel naar een nieuwe, converterende Shopify webshop en volgde er een 1-op-1 coachingstraject.
 

The ZenShop instagram feed

Resultaat

Bij een branding project kijken we ook altijd naar de huidige markt. Welke concurrenten zijn er en wat doen die? Het is belangrijk voor een merk om vooral niet op de concurrent te lijken. Door een brand masterplan komen we achter het doel, doelgroep, missie, visie en kernwaarden en die verwerken we dan in de nieuwe branding. Dat is in het kort hoe je een love brand lading geeft. 

Als je goed kijkt zie je de zon, maan en de sterren in het logo terug. Het is een stralend geheel geworden. Het nieuwe logo en het frisse kleurenpalet et roze en groen zorgt ervoor dat ze op geen enkele concurrent lijken. Dat is goed voor de positionering en de herkenbaarheid. 

The ZenShop logo's

De nieuwe webshop

De nieuwe The ZenShop webshop is gemaakt met Shopify, een fijne SaaS e-commerce oplossing die meegroeit met de onderneming en standaard is uitgerust met veel automatische marketing opties. Er is gekozen voor het uitgebreid en flexibel thema waar we alle kanten mee op konden. We hebben de opzet rustig 'zen' gehouden, bovendien komen de producten ook heel goed tot hun recht zo.

The ZenShop 

    

We stelden Sabrina en Patricia van The ZenShop een paar vragen

Wanneer en waarom zijn jullie destijds met jullie onderneming begonnen?

Wij zijn beide zeer spiritueel en al van kinds af aan ermee bezig. Van huis uit gingen we altijd naar al naar van die spirituele avonden met onze moeder. Dus wij zijn ermee opgegroeid en weten niet beter dan dat er "meer" is. Patricia las altijd alles wat los en vast zat over de paranormale en spirituele wereld. Heel veel cursussen gedaan op dat vlak maar de (tarot)kaarten hebben altijd haar voorkeur gehad. Patricia heeft meerdere ondernemingen gehad zoals sport/zonnebanken/nagelstyliste/kleding maar had altijd het gevoel dat er iets miste, ze deed het niet vanuit haar hart. Sabrina heeft 25 jaar als manager gewerkt in een drogisterij, maar ook bij haar het gevoel dat ze niet deed wat ze "moest" doen namelijk mensen inspireren op hun spirituele weg. In 2021 hebben zij besloten om hun spirituele droom waar te maken en opende zij de webshop The ZenShop, met als doel, doen waar je hart ligt en mensen helpen Zen te worden en blijven en om ze te inspireren. In 2023 hebben zij beide hun baan volledig opgezegd en besloten om 100% voor The ZenShop te gaan.

Pesoonlijke Zen Box

Wat vinden jullie zelf het/de allerleukste product(categorie) uit het assortiment?

Eigenlijk vinden wij ALLES het allerleukst. Bijvoorbeeld om de dag te beginnen met een altaartje te maken voor die dag met onze door monniken gerolde wierook en edelstenen. Helemaal geweldig vinden wij het om een persoonlijke box voor iemand samen te stellen. De gedachte dat iemand daar heel erg mee geholpen is worden wij heel blij van. Daar doen we het voor!

Wat heeft jullie doen besluiten SYSO in de arm te nemen?

Zo'n kleine 10 jaar geleden voor het eerst SYSO gaan volgen op social media. Later haar boek gekocht, meerdere cursussen bij Mariko gedaan. Ook nog een andere website door Mariko laten oppimpen en dat is allemaal heel goed bevallen. Mariko doet wat ze belooft en meer!. Het voelde daarom goed om haar hulp in te schakelen bij de verhuizing en ontwerp van de shop. Ze heeft ons niet teleurgesteld. Het is prachtig geworden!

Waarmee zijn jullie het meest blij als het gaat om de nieuwe webshop?

De branding! maar eigelijk het hele totaalplaatje. Het is gewoon af!

Mogen we weten wat de toekomstplannen zijn?

Nu werken wij vanuit een inimieni kantoor, het is het plan om vanuit een groter kantoor te gaan werken wellicht met een winkelruimte eraan vast. Daarnaast willen wij ook internationaal gaan verkopen. Wij willen ook meer 'handmade' producten gaan maken en verkopen en daar het volledige Zen gevoel in stoppen zodat daar waar we staan -Zen- volledig kunnen overbrengen.

Zou je SYSO aanbevelen?

Jazeker! Zoals eerder gezegd Mariko doet wat zij belooft en ze kan zich volledig inleven in wat de klant wil. Dat is haar kracht!

The ZenShop brandboard

Dankjewel Sabrina en Patricia!

Wat een geweldige reis was het The ZenShop-project! De transformatie van jullie merk en webshop was mooi van dichtbij mee te maken. De nieuwe branding, de overstap naar Shopify en het coachingstraject hebben de shop naar een hoger niveau getild. Jullie passie voor spiritualiteit komt nu perfect tot uiting in de nieuwe omgeving. De toekomstplannen, waaronder een groter kantoor en internationale uitbreiding, beloven veel goeds. The ZenShop is absoluut een lichtpuntje voor zoekenden naar balans en inspiratie. Veel succes met alles wat nog komt! Dankjewel.

Happlify, jouw happy shopping guide

Zo'n mooie shop mag natuurlijk niet ontbreken op de leukste happy shopping guide van Nederland en België: Happlify! En dus kreeg The ZenShop ook een mooi plekje.

Happlify is een hard groeiende, kwalitatieve shopping guide voor vrouwen (30+ jaar) die een frisse en vertrouwde plek zoeken waar zij kennis kunnen maken met leuke, bijzondere en veilige webshops. Op het blog vinden ze inspirerende artikelen over lifestyle, positiviteit, leuke uitjes en recepten. Wil jij ook zichtbaar worden bij een groter publiek? Meer informatie vind je hier: Happlify samenwerken en adverteren.

👉 Ben jij ook toe aan een serieuze mooie (re)branding?
👉 Of wil je een professionele nieuwe webshop?
👉 Golden tickets rule