De ultieme gids voor het kiezen van apps voor je Shopify webshop

De ultieme gids voor het kiezen van apps voor je Shopify webshop

Wij zijn al jaren Shopify partner en expert en hebben inmiddels honderden shops voorbij zien komen en daarnaast ween veelvoud aan apps. Omdat we regelmatig vragen krijgen over apps, bij deze een handige leidraad voor Shopify merchants die op zoek zijn naar manieren om hun shop naar hun eigen wens te tweaken. Want een van de meest effectieve manieren om dit te doen, is door gebruik te maken van apps die speciaal zijn ontworpen om de functionaliteit en prestaties van je webshop te verbeteren.

In deze blogpost delen we praktische tips om je te helpen bij het kiezen van de juiste apps voor jouw Shopify webshop, zodat je het meeste uit je e-commerceonderneming kunt halen.

1- Definieer je doelen en behoeften

Voordat je op zoek gaat naar apps, is het essentieel om je doelen en behoeften duidelijk te definiëren. Stel jezelf de volgende vragen:
 • Welke specifieke functies wil je toevoegen aan je webshop?
 • Welke problemen wil je oplossen of welke processen wil je optimaliseren?
 • Welke doelen wil je bereiken? Bijvoorbeeld het verhogen van conversies, het verbeteren van de gebruikerservaring of het stroomlijnen van je fulfilmentproces.

Door je doelen en behoeften helder te hebben, kun je gerichter zoeken naar apps die deze specifieke functionaliteit bieden.

Onderzoek en vergelijk verschillende apps

Er zijn duizenden apps beschikbaar in de Shopify App Store, dus het is belangrijk om even goed de tijd te nemen en verschillende opties te vergelijken voordat je een keuze maakt. Let tijdens je zoektocht op de volgende aspecten:

  • Beoordelingen en recensies: Lees beoordelingen en recensies van andere gebruikers om inzicht te krijgen in de ervaringen en tevredenheid van andere webwinkeliers.
  • Functionaliteit en kenmerken: Controleer of de app alle functies en kenmerken biedt die je nodig hebt om je doelen te bereiken.
  • Integraties: Zorg ervoor dat de app naadloos kan integreren met je huidige Shopify-setup en eventuele andere tools of systemen die je gebruikt.
  • Klantenondersteuning: Controleer of de appontwikkelaar betrouwbare en responsieve klantenondersteuning biedt, voor het geval je hulp nodig hebt.

  2 - Bekijk de app-beoordelingen en feedback

  Naast het lezen van de algemene beoordelingen en recensies van apps, is het nuttig om specifiek te kijken naar de feedback van gebruikers die vergelijkbare doelen en behoeften hebben als jij. Dit kun je doen door de app-beoordelingen te filteren op specifieke zoekwoorden of door contact op te nemen met andere webwinkeliers in de Shopify-community om hun ervaringen met bepaalde apps te vragen.

  👉 Kijk nu ook: Waarom en hoe verhuis je naar Shopify?

  3 - Test de apps

  Veel appontwikkelaars bieden gratis proefversies of gratis plannen aan, zodat je de app kunt testen voordat je deze aanschaft. Maak gebruik van deze mogelijkheid om te experimenteren met de app en te controleren of deze voldoet aan je verwachtingen. Tijdens de testperiode kun je ook contact opnemen met de klantenondersteuning om eventuele vragen te stellen en de reactietijd en behulpzaamheid te beoordelen.

  4 - Houd rekening met de kosten

  Hoewel het verleidelijk kan zijn om te kiezen voor gratis apps, is het belangrijk om de kosten in overweging te nemen. Sommige apps bieden mogelijk beperkte functionaliteit in de gratis versie en vereisen een upgrade naar een betaald plan om toegang te krijgen tot alle gewenste functies. Overweeg je budget en bepaal of de kosten van de app gerechtvaardigd zijn in verhouding tot de waarde die het toevoegt aan je webshop.

   Long story short

   Het kiezen van de juiste apps voor je Shopify webshop kan een groot verschil maken in de groei en prestaties van je online winkel. Door je doelen en behoeften te definiëren, grondig onderzoek te doen, feedback van andere gebruikers te bekijken, de apps te testen en rekening te houden met de kosten, kun je weloverwogen beslissingen nemen en de apps selecteren die het beste bij je e-commerceonderneming passen. Vergeet niet regelmatig je apps te evalueren en bij te werken naarmate je bedrijf groeit en verandert, zodat je altijd kunt profiteren van de nieuwste technologieën en mogelijkheden voor je Shopify webshop. Zin in een Shopify webshop? Kijk ook eens naar onze Shopify verhuisservice.

   verhuizen naar Shopify

   Laat een reactie achter

   Note: publicatie van je reactie kan even duren. Dankjewel voor je geduld.