Webshop te koop: Esgii

Webshop te koop: Esgii

🔴 deze webshop is inmiddels verkocht

Esgii is ontstaan tijdens een rondreis door Mongolië in augustus 2009. Esgii betekent vilt in het Mongools. Daar kwam oprichter Annelies Hendriks in contact met lokale mensen die viltproducten aan het maken waren. Al snel ontstond het idee om deze spullen naar Nederland te importeren om zo bij te dragen aan betere leefomstandigheden voor de Mongoolse bevolking. In mei 2010 is esgii officieel opgericht. Esgii werkt inmiddels samen met meerdere kleine Fair Trade-organisaties en is uitgegroeid tot een goed groeiende, duurzame onderneming. Esgii richt zich vooral op vilten sloffen en pantoffels.

Op dit moment wordt esgii gemanaged door Annelies Hendriks (oprichter, directeur) in samenwerking met een logistiek dienstverlener, IT-leveranciers en freelance expertise en slim gebruik van diverse online tools.

De eigenaresse heeft besloten een andere weg in te slaan. Esgii heeft absoluut groei potentieel, maar met de huidige beperkingen van eigen slagkracht, is het nu de tijd om dit unieke concept onder te brengen bij een partner die esgii verder kan laten groeien.

esgii webshop

Esgii heeft zich ontwikkeld tot een uniek merk met unieke premium producten. De webshop wordt goed gevonden en gekocht door de directe doelgroep. De doelgroep is nu vooral iets oudere volwassenen met bovengemiddeld inkomen. Door de achtergrond met fair-trade, duurzaamheid, ecologische ontwikkeling, ontwikkelingssamenwerking te combineren met ‘westerse’ smaak en eigen design heeft esgii een jaarlijks goed groeiende kring van fans.

Er wordt gezocht naar een nieuwe eigenaar die de visie en het plezier erin heeft esgii breder in de markt te zetten, waarmee een volgend level kan worden bereikt.

Verkocht

Laat een reactie achter

Note: publicatie van je reactie kan even duren. Dankjewel voor je geduld.